Gdyby ktoś miał podobny problem to jego rozwiązanie nazywa się : czujnik położenia pedału sprzęgła
Koszt czujnika w ASO 110 PLN (z rabatem), koszt wymiany ok 250 PLN.
Gdyby ktoś miał podobny problem to jego rozwiązanie nazywa się : czujnik położenia pedału sprzęgła
Koszt czujnika w ASO 110 PLN (z rabatem), koszt wymiany ok 250 PLN.
ze sie tak durnowato zaptyam,gdzie on jest,i co trzeba wykrecic, ze az tyle kosztuje wymiana?
Wiem,że mechanik stwierdził robotę na ok 2 godziny
zapytaj w hurtowniach motoryzacyjnych o taki czujnik-moze sa jakies zamienniki
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
napewno chca Cie wydymac
A czy z wcisnietym hamulcem Ci odpalal? Czy jesli walniety jest ten czujnik to z hamulcem nie odpala? ytam bo tez mam okresowo ten klopot, zreszta juz kolejny raz. Uprzednio byla to wina ukruszajacej sie koncowki masy ale od tamtej pory mam podwojna mase wiec to wykluczam. Mi w takich wypadkach nie kreci zarowno przy wcisnieciu sprzegla jak i hebla.
Od razu używacie takich słów, miarkujcie trochę...
Każde ASO działa w oparciu o dane dot. ilości czasu niezbędnej do wykonania określonej naprawy. Widocznie taka ilość godzin jest wpisana w workshopie (w wypadku Alfy to chyba się nazywa elearn?) i odpowiednią liczbę godzin przemnożyli przez stawkę za roboczogodzinę. Ja tu widzę raczej 1-1,5 h przemnożone przez odpowiednio wysoką stawkę. Ale mogę się co do tego akurat mylić. Jak ktoś decyduje się naprawiać cokolwiek w ASO to znaczy że zgadza się właśnie na takie warunki. A ceny z ASO nie biorą się z kosmosu. Ładne kafelki, wygodna kanapa, kawa, pączki, miła asystentka – ktoś za to musi płacić. Do tego spory grosz odprowadzany do centrali na szkolenia, utrzymanie jakości, szyld i inne "bzdury".
Generalnie oddawanie auta do ASO to jest zgoda właśnie na te warunki. Jeśli się na nie zgadzacie to udajecie się do kogoś innego.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 15-11-2012 o 20:44
Lcs objaw jest taki jak piszesz. Auto nie odpala i z wciśniętym sprzęgłem i hamulcem. Nie ma to znaczenia a odpala za powiedzmy 10 razem...