Wykręć jedną żarówkę i śmigaj![]()
Wykręć jedną żarówkę i śmigaj![]()
powinno zniknąć najpierw wspomaganie. jadąc prosto ciężko wyczuć czy jeszcze jest czy już po. tak piszę bo miałem podobną sytuację. jadąc normalnie drogą nic nie czułem,że coś nie tak ale przy zwolnieniu przed rondem poczułem smród gumy. to był pasek. jak przejechałem rondo i mogłem się zatrzymać minęło kilka kilometrów. suma sumarum efekt taki ,że pękł przewód od wspomagania, wywaliło płyn i zatarła się pompa. jak stanęła pompa to i pasek strzelił bo musiał. ale to moje przeżycie i u ciebie może być zupełnie co innego.dla spokojności zajrzyj w zbiorniczek płynu od wspomagania, jak jest płyn to luzik.
Na płyn spojrzałem - jest, ,, mam od ponad miesiąca około 1 - 2 mm poniżej granicy "minimum " może to dlatego ?
o to trochę mało, chyba powinieneś słyszeć pompę wspomagania. zobacz czy kołem od pompy idzie obrócić?
Dzisiaj już nie mam możliwości sprawdzenia, taki stan płynu jest już odkąd kupiłem alfę, ja sam przejechałem nią około 1 500 km ( mam od wrzesnia ) ,
- - - Updated - - -
A czy przy zakupie tego paska potrzebny jest jakiś numer poprzedniego paska ?
numeru poprzedniego paska nie potrzebujesz
jedynie dane silnika i informacje, czy była klima
pasek możesz kupić na alledrogo i sam spróbować założyć..
potrzebujesz jedynie klucza nasadowego z grzechotką (dosyć długą grzechotką), żeby odgiąć napinacz. ale wcześniej spr, czy ta pompa się kręci...
nr. nie potrzebujesz ale przydała by sie jego dlugosc ,paski sa dostepne w nawet kilkunasto milimetrowych odstepach
a jak sprawdzić długość ?