ja właśnie testuje pochłaniacz wilgoci wielokrotnego użytku który zakupiłem w weltbild, nie wypowiem się ponieważ wczoraj go wrzuciłem do auta przed przednią szybę.
ja właśnie testuje pochłaniacz wilgoci wielokrotnego użytku który zakupiłem w weltbild, nie wypowiem się ponieważ wczoraj go wrzuciłem do auta przed przednią szybę.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
A jak dokładnie wygląda spływ wody z parownika klimy? To jest jakaś rurka, kanałek? Gdzie jest umiejscowiony?
Chciałbym sprawdzić , czy jest drożny, ale nie mogę go umiejscowić na żadnym rysunku epera ani elearn`a.
Poniżej parownika jest lekie zaglebienie w karoseri i tam na srodku jest cos a'la rurka i schodzi w dół. Miesiąc temu wymieniałem nagrzewnice w całym spływie z podrzybia było jedno wielkie bagno które na 100% dawało brzydki zapach i i kompletne zaparowanie auta podczas deszcu i nie tylko.
Mam jeszcze pytanie, mowimy na forum że płyn z nagrzewnicy zawsze spływa do srodka kabiny i pozniej pod ics i tu moje pytanie jakim cudem to się dzieje skoro u mnie lało się z nagrzewnicy jak "z zarzynanej świni" a w kabinie było sucho.
- - - Updated - - -
Testowałem coś takiego i w sumie efektów zero...
A da się tam dojść (włożyć łapę) bez demontażu parownika?
Dzięki. U mnie woda z podszybia spływa. Kiedyś to testowałem jak miałem rozebrane plastiki z podszybia. Nalałem tam trochę wody i faktycznie gdzieś w okolicach środka komory silnika ta woda wypływała.
Zastanawiam się nad tym, czy nie jest tak, że woda skroplona w parowniku ma problem z wypłynięciem z jego obudowy, czyli jeszcze zanim trafi do tego zagłębienia w karoserii pod parownikiem. Jeśli by tak było to ta woda mogłaby trafić ostatecznie na szyby i do kabiny.
Mozliwe też, że sam parownik jest zatkany brudem i część wilgoci zamiast spływać zatrzymuje się na tym brudzie.
U mnie przy okazji wymiany nagrzewnicy mechanik wyciągnął tonę gnijących liści i innego kompostu. A jeśli chodzi o wodę w kabinie to jest gdzieś taki temat na forum, u mnie najpierw była dziura na ścianie grodziowej, później rozszedł się klej na tylnej szybie i podciekało do bagażnika, a teraz jest lekka nieszczelność na klejeniu przedniej szyby...