Zobacz czy nie wyskoczył ci przycisk pod fotelem kierowcy na początek.
Zobacz czy nie wyskoczył ci przycisk pod fotelem kierowcy na początek.
ten przycisk jest ok nie wyskoczył
ps. do czego on służy ?
w razie wypadku odcina paliwo
mi jak zawiesił się pływak od wskaźnika paliwa i zapowietrzyło wszystko co możliwe (pompę wtryski) to na kompie wyskoczył błąd o niskim ciśnieniu na szynie CR ale po zalaniu paliwa i kilkukrotnej próbie odpalenia załapał w końcu potem jeszcze przez dwa dni nie palił jak powinien ale się unormowało i jest ok
sprawdź bezpieczniki koło aku, poprzepinaj i jedź![]()
aha ok możliwe ze sie zapowietrzył bo jak pompka w zbiorniku pompuje to słychac takie "bulgotanie" pójdę zaraz sprawdzic czy odpali
mało masz paliwa jak ci bulgocze w baku u mnie było tak samo
odepnij wężyk na fiiltrze i zobzacz czy podaje paliwo z baku
wychłeptałem cały akumulator a efekt ? ten sam -.-
no porażka po całej lini oporostu nie wiem co robic ;/
- - - Updated - - -
bulgotanie ustąpiło paliwo w filtrze jest, w pompie (tej przy listwie) jest, natomiast nie wiem czy w listwie i wtryskiwaczach też jest bo nie potrafie za bardzo sprawdzic takim szybkim sposobem
- - - Updated - - -
j,ak sprawdzic czy są dobre ?
i jak poprzepinac skoro są spalone to do wymiany
te bezpieczniki koło aku
jak dobry to zostaw ,poprzepinaj czli wjmij przeczyść poruszaj i włóż
odepnij klemy, przeczyść po przekręceniu stacyjki kontrolki świecą jasno przez cały czas czy przygasają i tak jak by się żarzyły? Ja miałem tak że na 1 aku nie odpalała przez kable też, odholowałem do serwisu wsadzili 2 aku odpalili, zgasili zamienili na ten 1 podładowali i gitara gra. Ale nie koniecznie u ciebie ma być to samo może rozrusznik?
Kolego po pierwsze to porządnie naładuj aku, po drugie to tak jak koledzy radzą przeczyść wtyczkę od czujnika na listwie CR, wyczyść regulator na pompie (jest artykuł w dziale zrób to sam) i wtedy spróbuj odpalić. Ja na Twoim miejscu zamówiłbym kabel z allegro i samemu podpiął pod kompa bo to takie wróżenie z fusów. Wystarczy że czujnik któryś padł albo ma jakiś nie kontakt i już auta nie odpalisz. A po trzecie to kto jeździ miesiąc z kontrolką na desce?! Niestety ale sam sobie jesteś winien.