no i wszystko w tym temacie ...Napisał Rafik166
musisz się dostac do kompa skrzyni i zobaczyć czy nie jest po zalaniu lub zalany płynem z układu ogrzewania ...
no i wszystko w tym temacie ...Napisał Rafik166
musisz się dostac do kompa skrzyni i zobaczyć czy nie jest po zalaniu lub zalany płynem z układu ogrzewania ...
Ja bym stawiał raczej na wieszające się elektrozawory.
ale podstawowy problem to że komp nie widzi skrzyni nie ma polączenia nie da się nic zdiagnozować ... ja juz przerabiałem ten problem w alfie mojego ojca skrzynia u niego wariowała teraz jest miodzio
jak wrzucam sport czyli lewarek w lewo to trzyma wszystko ok niebawi się ale w momencie gdy dam na drive to zaczyna.Dodam jeszcze ze komputer skrzyni wymieniłem(ten z tyłu lewarka) kupiłem na allegro i nic to niedało. Najbardziej zastanawia mnie to że gdy auto zapalam powiedzmy rano to spokojnie robie 30-40 km i jest gitara aż do momentu..
jeśli wymieniłaś kompa a examiner mimo tego nie może się połączyć ze skrzynią to nic nie zrobisz. Do chwili gdy examiner nie zczyta kodó błędó to nie będzie wiadomo co się dzieje przyczyn może być kilka i można sobie dywagować co i jak.
Ja skierowałbym się do ASO gdzie sa jacyś mądrzy ludzie bo nie zawsze tak jest i zdiagnozował najpierw brak połączenia się ze skrzynią.
Do Rafik166 a kontrolka skrzyni Ci się zapala?
Tak zapala się lampka skrzyni. W aso byłem w Katowicach ale panowie jednym słowem Seicenta mogą naprawiać,kazali mi jechać do Bielska gdyż tam widocznie pracują ludzie co mają jakieś pojęcie o lalach.Także jak znajde jakiś wolny dzień to bede musiał skoczyć.
1) Światłem jednostajnym czy pulsującym?Napisał Rafik166
2) Zapala sie najpierw a później skrzynia zaczyna świrować czy najpierw skrzynia zaczyna świrować a później się zapala kontrolka?
3) Alfę kupiłeś z tą awarią czy ujawniła się póżniej.
pierwsze skrzynia zaczyna a potem kontrolka zaczyna świecić (świeci jakieś 5-10 sek. różnie) i gaśnie i zachwile zaś. Dziwne jest to gdy powiedzmy lece sobie autostradą których u nas jest tak dużonawet 200-300 km jest ok do momentu gdy stane (korek,światła itd.)
już nawet myślałem czy nie jest coś z chłodniczką skrzynii?
Jeżeli pali się światłem ciągłym to przegrzanie skrzyni.Napisał Rafik166
Sprawdź czy w ogóle masz chłodniczkę skrzyni a jeżeli jest to czy nie jest zaślepiona, bo ciekła lub po dzwonie w ogóle jej nie założyli.