Alfa Szewiego to TI i ma inny wzór felg na zimę![]()
szewi to jest Twoja była??Wiem ze widzialem to zdjecie
Ja wczoraj zrobiłem trasę z Berlina do Wrocławia. Alfa miała cały przód totalnie oblepiony. Co chwilę musiałem stosować spryskiwacze reflektorów, żeby zobaczyć jasność. Na dodatek przyklejone pokłady lodu miały kolor niebieski, od płynuNiemieckie autostrady właściwie były nieodśnieżone. Dopiero po naszej stronie na drodze była równa warstwa ubitego śniegu, po którym można było zwiększyć prędkość.
No przeciez napisalem :-)
No wczoraj wieczorem bylo w Germanii momentami ciezko Lecialem z Duseldorfu do Stuttgartu.Czasami predkosc spadala mi nawet do 60km h ale przynajmniej wiem po co mam Q4,chociaz chwilami bedac praktycznie na lodzie zero kontroli.Jakies tam hamowanie pulsacyjne,plus reczny a i tak Alfa z gorek poprostu sie zsuwala.Podawali w Traffikach ze pare Tir polamalo sie w strzelbe,szczegolnie kolo Koln
- - - Updated - - -
www.youtube.com/watch?v=R8EXTyiRMcM
Też doceniłem naszych drogowców 2 lata temu. Niemcy praktycznie nie odśnieżali swoich autostrad na bieżąco. Po minięciu granicy inny świat. Nie wspomnę o chodnikach czy drogach lokalnych - 3 dni po opadach zalegała na nich kilkucentymetrowa warstwa śniegu - sól im się skończyła![]()
Kiedys na sliskim hamowalem tak jak piszesz czyli pedal do podlogi i mialem wrazenie jakbym jeszcze nabieral przez to predkosci no i puscilem pedal i pulsacyjnie i dalem rade,jestem pewny ze gdybym nadal trzymal ten pedal w podlodze to byloby bumabs pomaga przy skrecaniu