to tak jak byś zamienił AR na zamiennik malucha niby stajnia ta sama,ale jednak....![]()
to tak jak byś zamienił AR na zamiennik malucha niby stajnia ta sama,ale jednak....![]()
Alfa, czyli walka serca z rozumem
Ja bym jechał do nich jako naprawę z tytułu rękojmi.
Bo ponoć zamiennik wysprzęglika ma inną średnicę..i jeśli z oryginału na zamiennik przechodzisz to i pompę sprzęgła trzeba wymienić![]()
Koledzy pierwszą sprawą jest to, że wysprzęglik mam w skrzyni ze zintegrowanym łożyskiem oporowym i został on wymieniony na oryginał valeoSam wymieniałem
Zastanawia mnie jeszcze czy wymiana płynu hamulcowego nie dała by jakiś lepszych rezultatów? Może się ktoś wypowiedzieć kto zmienił płyn i poczuł różnice w działaniu sprzęgła ?
Możesz wymienić ale poczujesz różnicę jedynie jak układ wcześniej był trochę zapowietrzony.
A może to być pompa sprzęgła mimo tego że nic z niej nie cieknie ?
Ja wymienialem plyn, zero zmian mimo ze stary wygladal jak olej z diesla;-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
witam jestem nowy.mam tez takie samo z pedałem od sprzęgła w mojej alfie pedał sprzęgła bierze bardzo nisko i nie wiem co robić jest to denerwujące. co może być powodem auto ma przejechanie 180tys. i nie wiem czy było wymieniane.może wystarczy odpowietrzyc?? dodam ze to jest 156 1.8 Ts 1998r pomóżcie.
mi się zrobiło to samo ale wina była w przewodzie który idzie do wysprzęglika wyciekał płyn i się zapowietrzał pedał wymieniłem odpowietrzyłem i jest git;D