czyli tak jak na aukcji 145 99 rok i 1.6 ts
niby sie zgadza...
czyli tak jak na aukcji 145 99 rok i 1.6 ts
niby sie zgadza...
Jakiś czas temu mój ojciec miał podobną przygodę tyle że w VW Transporterze T5. On kluczyk dorabiał w serwisie bo w sumie to mu wyszło chyba nawet trochę taniej niż w jakiejś firmie X. Dodatkowo dostał dwa kluczyki a nie jeden jak kolega tu pisze. Tak więc spytaj się w serwisie jaki byłby koszt tego albo ewentualnie poszukaj innego speca bo ten chyba za drogo chce. Myślę, że rozsądna cena za taką usługę to około 500 - 600 PLN.
Kolego lesio146 żółta puszeczka to jest sterownik immobilisera, z tego co wiem to nie musi wymieniać komputera sterującego jeśli zmienia kluczyk, wystarczy kluczyk, ten sterownik i stacyjka/wkładki zamków. A te kluczyki były w 146/5, sam taki mam.
Edit: dorobienie kluczyka w ASO do istniejącego immo kosztowałoby Cię około 1000 zł. Kiedyś pytałem różne firmy czy dorobią mi właśnie taki kluczyk z pilotem do mojej belli ale żadna firma tego nie potrafi zrobić a za otworzenie auta i dorobienie kluczyka bez wzoru mi zaśpiewali coś koło 600 zł + dojazd na miejsce.
Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 25-12-2012 o 10:34
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
kluczyk sie znalazł![]()
to chyba na gwiazdkę dorób drugi![]()
oj tak, 'po dziesiątym' to pierwsza rzecz jaką zrobie jak naprawie autko najpierw bo choruje troche![]()