Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Pytanie dotyczące części silnika

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    kolego ale nie ma sterowania klapami.Radze Ci cos z tym zrobic.Najlepiej wywalic klapy i zaspawac.Pozdrawiam
    Ale kolega wyżej Ci napisał że wszystko jest OK On się tym zajmie dopiero, gdy bella wyzionie ducha

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Ale kolega wyżej Ci napisał że wszystko jest OK On się tym zajmie dopiero, gdy bella wyzionie ducha
    Ale napisal rowniez ,ze jutro dostaje czesci i wymienia,

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał krall11 Zobacz post
    Żukowo to praktycznie już Trójmiasto, tak przy okazji, to te klapki nie wyglądają na zatarte ponieważ idzie nimi kręcić bez problemu nawet śmiałbym stwierdzić ze aż zbyt lekko ;/ a samochód odpala bez problemu na strzał mimo dwóch spalonych świec i niesprawnego termostatu. Jutro dostaje części zaczynam wymianę.
    Tutaj masz nabliżej: http://www.lecar.com.pl/ warsztat bardzo dobrze znany na www.AlfaPomorze.pl
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Żukowo
    Auto
    AR 159 1.9 JTD

Domyślnie

Karmal uwierz mi ze zrobie wszystko zeby alfa chodziła tak jak nalezy. Alfa już umówiona po sylwestrze do doktora. Dziś wymieniłem sam termostat i świece w końcu brak błedu i normalna temperatura aż się na serduszku ciepło robi ; P

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Ale napisal rowniez ,ze jutro dostaje czesci i wymienia,

tak... świece i termostat. ale info na temat kolektora brak było

- - - Updated - - -

Cytat Napisał krall11 Zobacz post
    Karmal uwierz mi ze zrobie wszystko zeby alfa chodziła tak jak nalezy. Alfa już umówiona po sylwestrze do doktora. Dziś wymieniłem sam termostat i świece w końcu brak błedu i normalna temperatura aż się na serduszku ciepło robi ; P
    to dobrze dbaj dbaj

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

Cytat Napisał Greciu Zobacz post
    Tutaj masz nabliżej: http://www.lecar.com.pl/ warsztat bardzo dobrze znany na www.AlfaPomorze.pl
    co do tego warsztatu znalazlem taka oto nie pokojaca wiadomosc,opinie

Moja nie miła przygoda z Panami z Le-Car zaczęła się w Lipcu tego roku. Powodem wizyty u tych Panów była nie sprawna klimatyzacja. Po wstępnym umówieniu się na termin oddałem samochód na cały dzień od rana do późnego wieczora, po całym dniu "mechanicy" nie potrafili zdiagnozować usterki i umówiłem się z nimi na kolejny termin. Po następnym całym dniu otrzymałem telefon że klimatyzacja działa i auto jest do odbioru, koszt naprawy wyniósł 400 zł. Na miejscu "mechanicy" powiedzieli mi że muszę wymienić jeszcze wentylator, bo to od niego klimatyzacja nie działała. Niestety nikt nie miejscu nie był w stanie określić co dokładnie naprawił, ale skończyło się za zaworze temperatury. Klimatyzacja podziałała jeszcze tylko 2 dni. Przyjechałem do Panów z reklamacją. Powiedzieli że koszt następnej naprawy to 800 złotych, bo "sprzęgiełko poszło". Powodem kolejnej usterki według ich był znów niesprawny wentylator. Jako iż byłem zbulwersowany całą sprawą w desperacji podjechałem do najbliższego ASO a tam powiedziano mi że wentylator dodatkowy włącza się powyżej 100 stopni C a zaworek ciśnienia w kompresorze został POLUTOWANY, a nie wymieniony. Sprawę bym zgłosił do UOKiK ale Panowie z Le-Car nie dają żadnego kwitka ani paragonu, wątpię żeby w ogóle odciągali VAT. Absolutnie odradzam ten warsztat, po prostu szczyt partactwa i braku jakichkolwiek umiejętności, naciągacze o niskim poziomie kultury osobistej.

nie chcial bym sam sie z tym spotkac.pisze ten post poniewaz szukam mechanika w 3-city bo trudno o dobrego

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Grzech7 pamiętaj że wrzuciłeś jedną opinie, tyle opini ilu ludzi na świecie więc bez przesady.
    Ja podrzuciłem ten warsztat ponieważ jestem zalogowany na Pomorzu i wiele osób z niego korzysta czy jest idealny tego niewiem bo nigdy nie mialem okazji korzystać.
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Żukowo
    Auto
    AR 159 1.9 JTD

Domyślnie

Też od dłuższego czasu bywam na KARPie i zawsze ten warsztat był chwalony, może koleś przyjechal VW ?; P

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

, może koleś przyjechal VW ?; P[/QUOTE]

he ,dobre.mieszkam w Gdansku i poszukiwalem jakiegos warsztatu normalnego z normalnym podejsciem,a mialem juz rozne przygody z warsztatami np fiat club w pruszczu gd wiec wolal bym nie walczyc z warsztatem pozniej i unikac fuszery dla tego wrzucilem tu ta opinie. no ale jak mowicie ze jest ok to wam wierze