Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Cuore Sportivo a nowe Alfa Romeo

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pawel olszewski
    i tak sobie myśle na ch... Mi To .
    za to ja bym bardzo chciał spidera z jednej z reklam banku taki piękny czerwony rocznik coś koło 90

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

a mnie sie zamarzyla 155....poza tym ze od dawien dawna 166 ale coraz bardziej sie sklaniam ku "kanciakowi" ktory ma sto razy wiecej uroku i napewno wiekszego ducha....zreszta wracam do korzeni bo historia zaczela sie w 164.... ops:
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Mialem jeszcze 2 tygodnie temu fioła na punkcie zkaupu i odrestaurowania Fiata Multipla 600M Multipla, rok 1957. Od 14 lat w garazu. Jesli ktos bedzie zainteresowany: wrzuce fotki na forum czy tez na priv, bo auto stoi...

Nie kupilem, bo praca... studia... za chwile praca magisterska... kurs jezyka wloskiego 8) ...i aktualnie basen... a nie chcialbym, zeby auto stalo i maslanymi reflektorami na mnie wolalo: chodz tutaj i wez sie za robote!

Zaluje, no ale wiem, ze nie wyrobie sie czasowo...

Natomiast od kilku dni po glowie chodzi mi Alfa 90.
    Wogole na przyszly rok planuje 2-tygodniowy urlop we Wloszech i spedzenie go na poszukiwaniu jakiegos klasyka... :mrgreen:

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Cytat Napisał bija22
    a mnie sie zamarzyla 155....poza tym ze od dawien dawna 166 ale coraz bardziej sie sklaniam ku "kanciakowi" ktory ma sto razy wiecej uroku i napewno wiekszego ducha....zreszta wracam do korzeni bo historia zaczela sie w 164.... ops:
    Mam to samo 155 to klasa sama w sobie i chciałbym w przyszłości taką bestie kupić, najlepiej po face lifcie z V6 ale ciężko będzie coś w dobrym stanie znaleść ale jak kiedyś sprzedam swoją 145 (z którą nie zabardzo mam chcęć sie rozstawać bo ją bardzo lubie a i jak było ogłoszenie o przez dwa miesiące nikt nawet nie zadzwonił 8)) 166 jest piękna ale nie stać mnie na utrzymanie ani nie mam gdzie jej postawić...

Kosiar
    Gość

Domyślnie

starsze Alfy mają swój urok szczególnie V6 które samym rykiem robią za swoje boxer też duzo potrafi i to właśnie jest to zero elektroniki czysta mocy więcej frajdy i duch czasu w tym aucie i macie racje , natomiast jeżeli chodzi o nowe Mito 159 są to piękne alfy 159 samym wyglądem robi za wszystko i jest w 100% oryginalna i wyróżnia się na drogach lecz niestety jak wyżej powiedziane tego wspaniałego ryku już w niej nie usłyszymy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    159 samym wyglądem robi za wszystko i jest w 100% oryginalna i wyróżnia się na drogach lecz niestety jak wyżej powiedziane tego wspaniałego ryku już w niej nie usłyszymy
    V6 przecież mruczy, a do tego dwie końcówki po obu stronach pojazdu. Jeśli jeszcze do tego dołożyć konkretny wydech, a gdyby było mnie stać na 159, to i zapewne na dedykowany zestaw tłumików, wówczas dźwięk zdecydowanie rasowy (nie mylić z wiejskim tuningiem i turbowieśniakami).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cuore Sportivo a nowe Alfa Romeo
    ...i nie chce tutaj wywolac wojny;-)
    mówisz, że wojny nie chcesz... i chyba jej nie będzie. Bo ja również wolę starsze modele
    Alfy, ilość komputerów w nowych autach, silniki od innych marek, spora waga 159,
    no nie wiem, jak przeglądam czasem internet za autem to tylko na auta poniżej roku 2000
    patrzę i to nie z powodu braków finansowych.

Jak już fr33 powyżej zwrócił uwagę, podobny wątek już się na forum pojawił.
    I fakt iż wraca pod inną nazwą zwraca tylko uwagę na to że problem jest rzeczywisty
    i martwi wielu fanów marki Alfa Romeo.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Jak już fr33 powyżej zwrócił uwagę, podobny wątek już się na forum pojawił.
    I fakt iż wraca pod inną nazwą zwraca tylko uwagę na to że problem jest rzeczywisty
    i martwi wielu fanów marki Alfa Romeo.
    Problem jest nawet bardzo poważny, zawsze chciałęm mieć Alfe Romeo i takową kupiłem, jestem zadowolony i wogóle. Ale właśnie problem polega na tym że te nowe (według mnie ostatnia prawdziwa Alfa to 145) już nie mają tej duszy, niby wyglądają przepięknie, mają kosmicznie mocne silniki ale to jest nie to... mając 20K w portwelu poważnie bym się zastanowił czy nie kupić jakiejś 155 V6 z końca produkcji i ją odpicować niż brać jakąś 156te w podobnej cenie. Taka jest prawda i niestety tego już nie zmienimy, samochody rozwijają sie, producenci upychają tony elektroniki, powstają nowe systemy ale nie o to przecież chodzi. Alfa traci na swej fajności bo wygląd nowych modeli to nie wszytko, niestety

M@T
    Gość

Domyślnie

Sorki, że się wtrącam do tego "swego rodzaju kółka wzajemnej adoracji", ale mogę się założyć, że przyjdzie taki moment, kiedy część z was pomimo "przekonań" nagle zmieni zdanie i przesiądzie się do nowszego modelu. Poza tym ten wątek jest już wałkowany po raz setny w różnych tematach.
    pzdr

Użytkownik Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    starsze Alfy mają swój urok szczególnie V6 które samym rykiem robią za swoje boxer też duzo potrafi i to właśnie jest to zero elektroniki czysta mocy więcej frajdy i duch czasu w tym aucie i macie racje , natomiast jeżeli chodzi o nowe Mito, 159 są to piękne alfy. 159 samym wyglądem robi za wszystko i jest w 100% oryginalna i wyróżnia się na drogach lecz niestety jak wyżej powiedziane tego wspaniałego ryku już w niej nie usłyszymy
    Czyli trzeba do 159 silnik 2,5 V6 ze 156 lub 3.0 V6 ze 166 przełożyć. Roboty przy tym sporo ale efektem poniesionej pracy i nakładów będzie "prawdziwa" Alfa z niesamowitym wyglądem i brzmieniem silnika
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    sigpic154_7.gif