Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Kupno powypadkowej 159 warto??

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

ta druga może być warta uwagi , a poduchy niekoniecznie musi kolega robić , może wstawić zaślepki
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Domyślnie

tzn tak 15 tys na kupno auta.plus na sprzedaż moja alfa 156
    pracuje jako lakiernik u kolegi także takie rzeczy to za free jedynie koszt części i mam brata mechanika
    tylko nie mówcie ze np za 25 tyś kupie nie bitą bo w to nie wierze wole sam kupić i zrobić, bo wiem jak się robi auta powypadkowe na handel.
    Ostatnio edytowane przez papcio18 ; 15-01-2013 o 12:08

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Ty jesteś lakiernikiem, brat mechanikiem, został "jedynie" koszt części... Jednym słowem - szykuje nam się wspaniała Bella

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Domyślnie

to auto ma być dla mnie także szajsu nie chce kupić wole zrobić.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał papcio18 Zobacz post
    tylko nie mówcie ze np za 25 tyś kupie nie bitą bo w to nie wierze wole sam kupić i zrobić, bo wiem jak się robi auta powypadkowe na handel.
    Nie nie kupisz. Ale czy nie lepiej poczekac z pol roku/rok dozbierac dyche i kupic z pewnego źródła? Powypadkowe to powypadkowe, oczywiscie decyzja nalezy do ciebie. Na pewno po takiej akcji naprawczej bedziesz służył nam wiedzą z zakresu technicznej znajomości Alfy Romeo 159 (przynajmniej jej przedniej części)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

tzn mam 15 tyś plus moja 156 w rozliczeniu czyli tak kolo 24 tyś. ale wiem że za to nie kupie dobrej 159 bo będzie po przejściach
    To Twoja wypowiedź z analogicznego tematu, który założyłeś w innym dziale.

Reasumując - masz 24k pln i w tych pieniądzach "szajsu nie chcesz kupić", więc decydujesz się na bitą 159-kę i zamierzasz kupić i zrobić porządną furkę za ap. 24 tysiące złotych...

Życzę powodzenia, ale nie mogę oprzeć się przeczuciu, że dobrego auta w tych pieniądzach nie kupisz / nie zrobisz (mówię o 159).

Co śmieszne - praktycznie wszystkie "dzwony", mimo roczników w stylu 2007, mają śmiesznie niskie przebiegi. Warto na to zwrócić uwagę, bo często kupujący "powypadkowce" koncentrują się na poziomie zniszczeń i umyka im, że np. autko miało dzwona pół roku temu, a podczas swojej 5- letniej kariery drogowej, zrobiło ... 70 000 km

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Cytat Napisał mar0s Zobacz post
    Co śmieszne - praktycznie wszystkie "dzwony", mimo roczników w stylu 2007, mają śmiesznie niskie przebiegi. Warto na to zwrócić uwagę, bo często kupujący "powypadkowce" koncentrują się na poziomie zniszczeń i umyka im, że np. autko miało dzwona pół roku temu, a podczas swojej 5- letniej kariery drogowej, zrobiło ... 70 000 km

Pozdrawiam
    O to to...
    Doskonała większość 159- tek na zananym portalu aukcyjnym ma przebiegi góra 150-160 tys., mimo starszych roczników i diesla pod maską. To te całe, bo te rozbite to mają tak jak Kolega pisze.

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    Powypadkowe to powypadkowe,
    Przy zakupie "bezwypadkowej" z drugiej ręki, nigdy nie masz pewności, że nie kupiłeś powypadkowej - zrobionej. Nawet ja podejdziesz z miernikiem grubości lakieru, to możesz się mocno zdziwić, że to ca na wierzchu ma "fabryczny lakier", pod spodem jest wrakiem, a więc nie demonizujmy tej "powypadkowości" samochodów. Do firmy zakupiliśmy dla handlowców kiedyś kilka Octawi (nówki, salonowe), wszystkie były ok, oprócz jednej, w której spod przedniego podszybia/szyby, w czasie deszczu leciała struga wody na nogi pasażera - okazało się, że samochód miał tzw. "szkodę w transporcie", ale dealer sprzedał samochód jako w pełni sprawny.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał mar0s Zobacz post
    Ty jesteś lakiernikiem, brat mechanikiem, został "jedynie" koszt części... Jednym słowem - szykuje nam się wspaniała Bella

Pozdrawiam
    Jeden lakiernik, drugi mechanik i pytanie na forum, za ile takie a takie auto da się naprawić... To chyba najlepiej wy sami powinniście wiedzieć?
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Domyślnie

na zakup mam 15. jeśli sprzedam swoją 156 o ile mi się to uda to dopiero będę mieć na naprawę a w dzisiejszych czasach jest ciężko sprzedać auto..
    co do tego w lakiernictwie jestem dopiero 1 rok nie mam aż tak dobrego doświadczenia. brat nie miał styczności ze 159 dlatego owe pytanie.
    chyba poczekam z pół roku i dopiero kupie coś za 30-35.czyli przebieg typu 70 tyś wcale nie musi być prawdą w aucie powypadkowym?