Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: 2.4JTDProblemik...???

Użytkownik Ogier Avatar SEm
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Brera + Alfa RWD

Domyślnie

Wibracje przy przy spieszaniu to może być któreś przednie łożysko.

Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Brera + Alfa RWD

Domyślnie

Wibracje przy przy spieszaniu to może być któreś przednie łożysko.

bart147
    Gość

Domyślnie

Masz na myśli łożysko w kole, pytam bo jeden kolega podejrzewał łożysko na wyjściu ze skrzyni biegów.

Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Brera + Alfa RWD

Domyślnie

Cytat Napisał bart147
    Masz na myśli łożysko w kole, pytam bo jeden kolega podejrzewał łożysko na wyjściu ze skrzyni biegów.
    tak

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał matrix156
    danloo23, a napinacz wymieniałem u mnie w 1,9 głośno go było słychać po wymianie cichutko i ładnie sobie pracuje ps napinacz pasował od Brawy 1,4 połowa ceny made in alfa romeo
    czy chodzi o napinacz paska wielorowkowego ????? czy do 2.4 jtd 2001 bedzie pasować ????
    zapodaj jakies namiary lub foto !!!!!
    nowy napinacz do 2.4 jts to koszt 320 zł - samej rolki nie idzie znależć

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Witam ponownie!
    Moj problem polega na tym ze gdy zapalam moja autko to potrafi nim troche zatrzasc,dodam ze nie dzieje sie to zawsze,czasami fajnie zapali-prawie nic nie czuc jak na diesla!
    Bella wpada takze czesto w dziwne wibracje na biegu jalowym-tez nie zawsze!
    Odrazu napisze ze dwumasowka jest nowa,podejzewam wtryski lub cos innego tylko co?
    Pozdrawiam!

eti
    Gość

Domyślnie wtrysk ajfa 156 jtd

witam od jakiegos czasu wyzuca poliwo z pod wtrysku co robic

krzys-krzys156
    Gość

Domyślnie napinacz

Cytat Napisał matrix156 Zobacz post
    danloo23, a napinacz wymieniałem u mnie w 1,9 głośno go było słychać po wymianie cichutko i ładnie sobie pracuje ps napinacz pasował od Brawy 1,4 połowa ceny made in alfa romeo
    ....A ty masz 1.9 JTD/105km??...szykuje się właśnie do wymiany rozrządu...ile kosztuje ten napinacz od brawy??

Reason
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danloo23 Zobacz post
    Witam ponownie!
    Moj problem polega na tym ze gdy zapalam moja autko to potrafi nim troche zatrzasc,dodam ze nie dzieje sie to zawsze,czasami fajnie zapali-prawie nic nie czuc jak na diesla!
    Bella wpada takze czesto w dziwne wibracje na biegu jalowym-tez nie zawsze!
    Odrazu napisze ze dwumasowka jest nowa,podejzewam wtryski lub cos innego tylko co?
    Pozdrawiam!

no ja tez cos podobnego mam. czasem zapala ladnie a czasem cos zatelepie podczas krecenia rozrusznikiem;/ tak jakby cos chcialo przeskoczyc przestawic sie sam niewiem co ale mi sie to nie podoba;/ mozliwe ze jest to wina paska urzadzen pomocniczych? bo pada mi napinacz z rolkami ostatnio troche przy n im grzebaalismy z kolega i wtedy to sie zaczelo dziac

majkmiler
    Gość

Domyślnie

Częstą przyczyna głośnej pracy silnika(na ciepłym silniku) 2,4JTd jest wyrobienie łączenia pompy oleju z wałkiem balansowym oraz wyciągniecie łańcucha pompy oleju. Objaw to grzechotanie słyszalne najbardziej na dole rozrządu. Rozwiązanie to zakup nowej kompletnej pompy koszt ok.650 zł(najtaniej) i jej wymiana. Nowa pompa już ma poprawione rozwiązanie połączenia pompy oleju z wałkiem balnsowym. Wymieniłem to w mojej alfie i żadnych dziwnych odgłosów na ciepłym silniku nie ma

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia