Kolego to nie jest tak, każdy metalik wymaga klaru, jedynie lakier akrylowy nie np. biały, czarny, czerwony kolor (taki jak rosso alfa).Napisał provokator
Kolego to nie jest tak, każdy metalik wymaga klaru, jedynie lakier akrylowy nie np. biały, czarny, czerwony kolor (taki jak rosso alfa).Napisał provokator
Wracając do tematu to racja że całego zderzaka spreyem dobrze nie pomalujesz,m szczególnie jeśli nigdy tego nie robiłeś. Listwę progową prędzej, gdyż jest mniejsza płaszczyzna
Ludzie tymi spreyami to można sobie coś pod kolor zrobić jak jesteś ślepy a nie auto lub jakiś inny pojazd... lepiej dać do lakiernika i zrobi ci lepiej niż sam byś się za to zabrał nie mając sprzętu,warunków,miejsca,umiejetnosci itd.
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 09-02-2009 o 15:34 Powód: Postaraj się czasem używać słownika!!
może i tak, nie wiem, ja akurat na czarny wysoki połysk robiłem to mi powiedzieli że na to już nic się nie dajeNapisał Arek 146
jedynie utwardzacz do farby...
no tu się zgodzę jednak jak pisał:Napisał alfaholik-Bioły
to za to co kolega chce to jakieś 1200 wychodzi;/Napisał Kosiar
tak sobie uważnie poczytałem ten wątek i jasno dajecie do zrozumienia ze jednak lakiernikowi nic nie dorówna co w sumie logiczne jest tylkooo... no kusi mnie jednak lakier z puszki boo.. chce sobie sprawić taki oto spoiler do 147 i sie zastanawiam czy malowanie takiego elementu, który w sumie średnio jest widoczny w całej okazałości dla innych uczestników drogi, nie obejdzie się bez pomocy lakiernika? z tego co czytam, wzorując sie na kodzie danego lakieru, można dostać dokładnie ten sam kolor w sklepie, tak?
generalnie zmierzam do tego czy malowanie tego elementu u lakiernika do nie za dużo zachodu'?? dodam, że kolor mojej alfy to ten srebrny /GRIGIO STERLING 694/
znaczy myślę sobie tak ze gdybym koszt takiego lakierowania u lakiernika nie przekraczał 200zl to bym sie nie zastanawiał i wybrał jednak profesjonalistę, wiec może ktoś zna dobrego lakiernika w Poznaniu lub okolicach?
z góry dzięki za info
pzdr
paweł
No sprayem to można na blokach coś napisacDD
DD
DD , ale auto ???????????
Co tym ludziom do głowy przychodzi.
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 09-02-2009 o 15:31 Powód: a polskie znaki?
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita