Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Lakierowanie zderzaków + progi

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    ale Ty chcesz całe malować czy tylko odpryski? jak całe to daruj sobie, sprayem nie wyjdzie to
    odpryski możesz spróbować) z tego co ostatnio wywiad robiłem po sklepach (malowałem taki skuter) to lakiery które obecnie są w sprzedaży nie wymagają nakładania lakieru bezbarwnego, więc kupujesz puchę z takim nr jak masz na aucie i malujesz wcześniej mozna zmatowić trochę jakimś wodnym i odtłuścić np. benzyną ekstrakcyjną..

co innego jest z lakierami perłowymi, tutaj musisz już iśc do kogoś kto ma mieszalnik i dodać odpowiednią domieszkę perły... a potem bez sprężarki to i tak nie pomalujesz...

ale jak nieduże ryski to jest sens malować? może lepiej kolorowym woskiem zapastować
    Kolego to nie jest tak, każdy metalik wymaga klaru, jedynie lakier akrylowy nie np. biały, czarny, czerwony kolor (taki jak rosso alfa).

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Wracając do tematu to racja że całego zderzaka spreyem dobrze nie pomalujesz,m szczególnie jeśli nigdy tego nie robiłeś. Listwę progową prędzej, gdyż jest mniejsza płaszczyzna

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Ludzie tymi spreyami to można sobie coś pod kolor zrobić jak jesteś ślepy a nie auto lub jakiś inny pojazd... lepiej dać do lakiernika i zrobi ci lepiej niż sam byś się za to zabrał nie mając sprzętu,warunków,miejsca,umiejetnosci itd.
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 09-02-2009 o 15:34 Powód: Postaraj się czasem używać słownika!!

provokator
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Arek 146
    Kolego to nie jest tak, każdy metalik wymaga klaru, jedynie lakier akrylowy nie np. biały, czarny, czerwony kolor (taki jak rosso alfa).
    może i tak, nie wiem, ja akurat na czarny wysoki połysk robiłem to mi powiedzieli że na to już nic się nie daje jedynie utwardzacz do farby...

Cytat Napisał alfaholik-Bioły
    epiej dac do lakiernika i zrobi ci lepiej niz sam byc sie za to zabrał nie majac sprzedu,warunkow,miejsca,umiejetnosci itd.
    no tu się zgodzę jednak jak pisał:
    Cytat Napisał Kosiar
    ja płaciłem 300zł za element w kabinie bezpyłowej i wyszło super
    to za to co kolega chce to jakieś 1200 wychodzi;/

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

tak sobie uważnie poczytałem ten wątek i jasno dajecie do zrozumienia ze jednak lakiernikowi nic nie dorówna co w sumie logiczne jest tylkooo... no kusi mnie jednak lakier z puszki boo.. chce sobie sprawić taki oto spoiler do 147 i sie zastanawiam czy malowanie takiego elementu, który w sumie średnio jest widoczny w całej okazałości dla innych uczestników drogi, nie obejdzie się bez pomocy lakiernika? z tego co czytam, wzorując sie na kodzie danego lakieru, można dostać dokładnie ten sam kolor w sklepie, tak?
    generalnie zmierzam do tego czy malowanie tego elementu u lakiernika do nie za dużo zachodu'?? dodam, że kolor mojej alfy to ten srebrny /GRIGIO STERLING 694/
    znaczy myślę sobie tak ze gdybym koszt takiego lakierowania u lakiernika nie przekraczał 200zl to bym sie nie zastanawiał i wybrał jednak profesjonalistę, wiec może ktoś zna dobrego lakiernika w Poznaniu lub okolicach?

z góry dzięki za info
    pzdr
    paweł

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

No sprayem to można na blokach coś napisac DD DD DD , ale auto ???????????
    Co tym ludziom do głowy przychodzi.
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 09-02-2009 o 15:31 Powód: a polskie znaki?
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita