Hej. Ja jeżdżę rzadko po mieście (nawet bardzo bo mam skuter) i średnia wychodzi 7,5 na trasie 6,2
Hej. Ja jeżdżę rzadko po mieście (nawet bardzo bo mam skuter) i średnia wychodzi 7,5 na trasie 6,2
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
No niestety, podejrzenia się sprawdziły:
wyszło mi 9,5-9,9l/100 km.
Oczywiście miasto.....
U mnie srednia w miescie ( dziennie 2 odcinki po 8 km ) zima to 10-12 , jezdze dosc dynamicznie i stoje czesto w korkach.
W trasie okolo 8 .
U mnie w 2.4 JTDm średnie z cyklu miesznago wychodzi na komputerze 10,5l/100, a samemu licząc 9,5l/100 (komputer u mnie regularnie zawyża)
u mnie udało się zejść do 9.1 na kompie;-)
W sumie nie wiem jak sie to udało osiągnąć ale, mam DPF, EGR i inne badziewia.
Pozdrawiam
Sebastian
A u mnie 9.8 przy bardzo krótkich odcinkachTylko że 2.2 JTS benzyna
![]()
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość
Pytanie dotyczy spalania aut w qtronicu, a obstawiam, że ani 2.0 JTDm ani 2.2 JTS tej skrzyni nie mają : )
Już się wypowiadałem ale uściślę, ja jeżdżę bardzo dużo po mieście (krótkie trasy) mam q-tronica (bo niektórzy mimo tematu wpisują swoje spalanie chociaż skrzyni autom. nie mają), mam DPF, mam EGR normalny(nie zaślepiony) i spalanie liczone z rzeczywistej ilości dolewanego paliwa wynosi 10l/100km - liczone od początku grudnia - więc tylko zima. Uważam, że zważywszy na wszystkie warunki jest to dobre spalanie
![]()