Sprawdzałem u siebie ręką czy nie dmucha mi gdzieś przez drzwi, coraz bardziej wydaje mi się że to uszczelka między drzwiami a tylna szybą.
Sprawdzałem u siebie ręką czy nie dmucha mi gdzieś przez drzwi, coraz bardziej wydaje mi się że to uszczelka między drzwiami a tylna szybą.
ciekawe jaki koszt będzie tej uszczelki jeżeli to to i czy da się ją tak bez problemu wymienić
Zrobiłem dzisiaj tak: przy użyciu taśmy samoprzylepnej zaklejałem po kolei wszystkie szpary w drzwiach kierowcy i rozpędzałem się na odcinku do 100 km/h i nasłuchiwałem. Na samym końcu okleiłem klamkę i po tym oklejeniu jak ręką odjął potem zerwałem wszystkie taśmy i zostawiłem oklejoną samą klamkę i szum nie wrócił, czyli klamka. W sumie to aż tak mnie nie zdziwiło bo nie jest idealnie dopasowana z drzwiami może drzwi były strzelone.
Gdyby ktoś próbował tego sposobu to trzeba wsiadać i wysiadać prawą stroną i ludzie trochę dziwnie na mnie spoglądaliale czego się nie robi dla własnego spokoju
![]()
wyczaiłeś gdzie to dokładnie ? klamka mam rozumieć zewnętrzna?
Tak tak, zewnętrzna odstaje od drzwi, tak jakby ktoś dał dystans na śrubach mocujących, między drzwiami a klamką jest szpara szerokości 2mm.
Tak btw gdzie można dostać nowe uszczelki drzwi( w ASO?) i jeśli tak kto wie jaki koszt.
Ostatnio edytowane przez LaMar ; 20-03-2013 o 19:41
czy ten dzwiek przypomina taki gwizd jak przy niedomknietym oknie ?
tak![]()
poza tym to dzieje się jak pada deszcz przy mokrej nawierzchni, stalo sie to na tyle irytujace ze robie glosniej radio, a zakladam ze to wlasnie ta uszczelka albo w nadkolach jakis przeswit bo wydaje mi sie z stamtad to dobiega, aczkolwiek nie mam czasu na obklejenie tasma wszystkiegojak zrobi sie cieplej to sprobuje zdiagnozowac ;D
- - - Updated - - -
proste, a moze powinnam sie przebranzowic i zostac mechanikiem ? -_-