spokojna głowa umęczone wcale nie jest, kupowane 6 miesiecy temu od tomka_krk. Wiadomo że sie powinno wymienić z tym że wlasnie wszyscy mówią ze i tak pózniej to odstaje więc przed wymiana pomyslałem że spróbuje może to podkleić no ale nie wytrzymało zbyt długo.
Ten plastik przy lusterku na pare mm odstaje czyli myślicie że lepiej to spróbować jeszcze naprostować i przykleić jeszcze raz czy może zostać ? Wizualnie mi to nie przeszkadza bo prawie tego nie widać tylko myslę czy woda żadnych szkód tam nie narobi.
prv87 podszybie w ogóle nie powinno odstawać !
A się podepnę trochę, no ale temat związany z lusterkiem. Na krawędziach lusterka (szkła) mam nalot, jakiś kamień czy coś. W jaki sposób to można usunąć? Myślałem by wyjąć lusterko i potraktować octem, czy jakimś cilitem, tylko jak to wyjąć? Ktoś ma jakąś radę? W sumie to mi ten osad nie przeszkadza, no ale wizualnie czasami drażni oko![]()
Czy ten kamień wygląda tak jak na lewym zdjęciu w tym poście:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post992274
?
To już jest utleniona warstwa lustra i nadaje się do wymiany. Niestety standard w 159...
Hm, 'kształtem' ten nalot wygląda podobnie, natomiast jest to taki 'piaskowy' kolor, co zasugerowało mi że to może kamień czy coś. W sumie nie przypatrywałem się za bardzo, jutro może zrobię zdjęcie
No ale skoro piszesz, że to standard w 159, to zapewne to jest to. Dzięki !![]()
Jak miałeś problem z podszybiem i lusterkiem to mogłeś skontaktować się z Tomkiem skoro u niego kupiłeś.
Miałem podobny problem z podszybiem, odstawała mi listwa na końcach i Tomek mi to tak zrobił, że nic nie widać. Z lusterkiem tez miałem problem i również mi Tomek wymieniał i przylega idealnie![]()
no ale lusterko urwali mi pare dni temu więc po co miałem mu tym głowę zawracać, a tak z ciekawosci co zrobił z tym podszybiem że dobrze przylega ? Z tego co pamietam przy kupnie mówił że raczej wymiana tego tylko pomoże żeby nie odstawało