To ja też mam coś nie tak, bo nigdy nie zalałem więcej niż 50lNapisał rigobert
![]()
To ja też mam coś nie tak, bo nigdy nie zalałem więcej niż 50lNapisał rigobert
![]()
Instrukcja obługi mówi wyraźnie o 61lNapisał BartekL
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...kcja-vt214.htm
Przed ostatnia strona chyba.
1.8, 2.0, TD - 61l
No to albo nie mam 2.0, albo nie mam baku od 2.0 albo mam coś zepsute :wink:
no i w JTD tez 61 litrow. Raz juz niewiele brakowalo, a tyle wlasnie bym zatankowal. Weszlo 60,3 ;-)Napisał rigobert
Wczoraj pierwszy raz wlałem aż strzeliło. Efekt - weszło 38 litrów podczas gdy przed tankowaniem wskaźnik zatrzymał się na 1/4 wyskości nad pierwszą kreską :shock:
Albo wskaźnik ma przekłamania albo coś jest nie tak. Dodatkowo zrobiłem narazie niecałe 70 km i wskaźnik spadł prawie na kolejną kreskę... Coś za dużo chyba... W tygodniu przejadę się na stację i znów zatankuje do wystrzału, strasznie ciekaw jestem ile wejdzie do baku, bo od zakupu jeszcze nie miałem okazji sprawdzić ile pali moja 145.
ja dzis zrobilem 200km i wyszlo mi spalanie 8,70l/ 100km czyli jest niezle podejrzewam ze dalo by rade jeszcze mniej ale popisy robia swoje. zalewajac wskaznik dalej zostal na 3/4 wiec chyba sie uszkodzilo cos
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Tym się nie przejmuj ja też je słyszęNapisał Gopcio
![]()
Moim zdaniem weszła Ci zupełnie prawidłowa ilość paliwa. Nie wiem czemu jesteś zdziwiony.Napisał pavvel
Zdziwiony byłem bo myślałem, że w baku było zaledwie kilka litrów. Z tego co piszesz rigobert było jeszcze z 11-12 litrów. Nie rozgryzłem jeszcze spalania mojej belli...Napisał rigobert
![]()
Doczytałem posta...Napisał pavvel
Cały czas myślałem, że masz jeszcze 1/4 zbiornika..
Może rzeczywiście na oko powinno wejść troche więcej, choć..
Czy mrugała Ci już kontrolka paliwa??