Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Pobór prądu na postoju

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar aglaja
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 115 KM, 2002 r. + Trabant 601 '78 r. + Opel Astra 1,7 CDTi 2012 r.

Domyślnie

Cytat Napisał kris990 Zobacz post
    Ja ostatnio miałem bardzo podobny problem. Zdarzało się, że autko stało pod domem 3-4 dni i nie byłem w stanie go już odpalić. Akumulator zakupiłem nowy we wrześniu więc raczej nie winny był akumulator. Badałem pobór prądu i wyszło mi, że to radio zżera mi właśnie 0,17 A a czasem 0,60A. Po odpięciu radia spadło na 0,42 A. Zgłupiałem bo nie bardzo widziałem zależności. Okazało się, że winowajcą było światełko w kabinie, które dopiero po wyłączeniu guzikiem na stałe (wcześniej zapalało się automatycznie przy otwieraniu drzwi) się uspokoiło i pobór prądu ustatkował się na poziomie 0,02. Dziwne zjawisko bo nie zawsze tak było i wydaje mi się, że zależało jak mocno drzwi zamknąłem. Podpowiecie gdzie znajduje się czujnik, który reguluje zapalanie/gaśnięcie tego światełka w kabinie? Bo stawiam na niego, że coś może szwankować.
    Miałam podobnie jak kris990. Tuż po zakupie samochodu przełączyłam sobie światełko z wyłączonego na zapalające się z drzwiami. Nie wiem dlaczego, jeszcze okazji nie miałam zeby sprawę zbadać, światełko pobierało prąd przez całą noc i wyczerpało do cna akumulator. Chwała za prostownik w domu, ale nie zmienia to faktu, że 24 godziny ładowania bidak miał. A skąd mam pewność, że światełko? Bo była wygrzana dziura w czapie śniegu na dachu. Akurat był to grudzień więc pięknie było widać, że śnieg tuż nad światełkiem się stopił a na całej reszcie dachu został. Światło się na pewno nie paliło więc jakiś dodatkowy pobór prądu z nieznanych przyczyn. Może ktoś mógłby mnie naprowadzić ew. od czego zacząć sprawdzenie tego światełka?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Tylko i wyłącznie żarówka może tak powodować o ile dobrze się przełączają styki w samej lampce. Nic innego tam nie ma.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::