A serio wierzysz w ten przebieg :?:Napisał aqaz
A serio wierzysz w ten przebieg :?:Napisał aqaz
Wierzę, gdyż kupiłem ten samochód w miejscu pracy i widziałem jak często poprzedni(pierwszy) właściciel jeździł.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
do grona elementów do wymiany dołączyły tłumiki: środkowy + końcowy. Czy polecacie jakiś sklep z tłumikami(lub częściami do alfy) w Łodzi lub okolicach? Czy jazda bez powłoki zewnętrznej na nich grozi jakąś usterką?
Dodatkowo zapytam jak ma się sprawa wariatora? jaki powinienem kupić do mojego 1,6 ts i czy są sprzedawane inne niż wersja pozmianowa (ulepszona)?
Do T.S cięzko kupić tylko 2 tłumiki zwykle wystepują w jednym elemencie z pierwszym.
ile może kosztować taki zestaw? Czy warto brać oryginał? Czy polecacie jakiś salon w Łodzi lub okolicach?
zamierzam kupić olej VALVOLINE MAX LIFE 10W-40. Czy będzie odpowiedni? Czy lepiej motul 4100 lub 6100? A może mobil 1? Kurcze nie mam pojęcia co wybrać na prawdę.
ja uzywam Mobil 1 S tak jak poprzedni właściciel![]()
[quote="aqaz"]do grona elementów do wymiany dołączyły tłumiki: środkowy + końcowy. Czy polecacie jakiś sklep z tłumikami(lub częściami do alfy) w Łodzi lub okolicach? Czy jazda bez powłoki zewnętrznej na nich grozi jakąś usterką?
Nie ma potrzeby wymiany dopóki się nie przepalą, nie zaczną popiardywać, Ta zewnętrzna osłona ma osłaniać właściwą puszkę przed warunkami atmosferycznymi. Jak zardzewiała i odpadla (tak jak u mnie :mrgreen: ) to po prostu szybciej Ci skoroduje. Przejechałem bez tych osłonek już kilka tysiaków i póki co spokój jest.
Jeżeli chodzi o pasek rozrządu to mogę zdecydowanie polecić firmę Gates. Są wytrzymałe i przystępne cenowo. Okres między wymianami, czyli ok. 60-70 tys. wytrzyma śmiało.
Jeżeli auto ma rzeczywiście przejechane tyle kilometrów to śmiem wątpić w to że ktoś ten pasek wymianiał, więc proponuje pospieszyć się z tą operacją.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
w sumie nie wiem czy mój tłumik jest dziurawy. Ale jak ta osłonka odpadła to w zakresie powyżej 2600 obr/min zaczął inaczej brzmieć. U Ciebie też?