Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 12-03-2013 o 20:19
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
maciek-156
przeciez sam tego nie wymyslilem, gdzies musialem to wyczytac, pewnie na tym forumPoza tym nie mowilem ze kazdemu sie psuja turbiny
na logike biorac silnik bardziej wysilony bedzie tez bardziej awaryjny
nie mam czasu przeszukiwac forum, znalazlem jeden watek o turbinie ale do qv wiec to nie argument
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...gwarancja.html
No właśnie chyba tylko ten o QV był. Jakby ludziom padały turbiny, to by było słychać. Nie sądzę, aby przed upływem 5 lat, czy tych 100.000 cokolwiek się masowo z tym działo, a to są graniczne warunki gwarancji. Co do ceny, to już nie pamiętam, ale na pewno nie było to 3-4 tysiące. Ta suma była za podstawowy zakres, który był kompletnie bezużyteczny, a grube rzeczy, typu silnik, zawieszenie były w trzecim zakresie ochrony, tym najdroższym. Czy jakoś tak, bo z pamięci cytuję, a to ponad dwa lata minęły.
Masowe problemy, z tych poważnych, były ze skrzyniami, ale i to chyba poprawili, bo coś nowych wpisów nie widać. No i mnóstwo pomniejszych, ale to nie będę się rozwijał, bo mi żyłka wyjdzie.
![]()
To co reklamują w TV teraz to : Ubezpieczenie Awarii Elektromechanicznej - Przedłużona Gwarancja
(„Przedłużona Gwarancja”) jest to program ubezpieczeniowy oferowany przez Fiat Bank Polska S.A. we współpracy z Ubezpieczycielem London General Insurance Company Ltd.
Czyli dodatkowe ubezpieczenie, a nie gwarancja producenta.
motor sports can be expressed in one single letter///M
Ja przedłużyłem do 5 lat , koszt 3700 - trzeba od razu podjąć decyzję czy przedłużamy.
Koszt porównywalny z tym co oferuje np. VW, trochę drożej niż w Toyocie. Pewnie wynika z ilości stwierdzonych usterek.
Weź kup pożądne auto a nie jakiś włoski wynalazek![]()
Miło że wspominacie moją historięStresu miałem co nie miara! Ale na szczęście dobrze się skończyło... Sorry za offtop ale nie mogłem się powtrzymać
![]()
Ostatnio edytowane przez Edivip ; 29-04-2013 o 20:58
ja dostałem ofertę na przedłużenie gwarancji - czyli dodatkowe ubezpieczenie - extra 1 rok kosztuje 1100 zł brutto - decyję nalezy podjąć przed ostatecznym zakupem samochodu.
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson