A nie dłubałeś kolego nic przy kołach?? Czy tak nagle się błąd ujawnił?? To by ci wiele pomogło.![]()
A nie dłubałeś kolego nic przy kołach?? Czy tak nagle się błąd ujawnił?? To by ci wiele pomogło.![]()
temat wałkowany, wystarczyło odgrzać któryś ze starych tematów o tych kontrolkach. Mamy zimę a ona lubi pokazać słabości akumulatorów, zwłaszcza w dieslu.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Witam ponownie. Kabelek kupiony i auto prześwietlonedo wymiany prawy tylny czujnik abs. Pojawia mi się też błąd o nazwie "ster. zaworu egr" czyżby chodziło o nieotwierający się egr?
U mnie jest zawór typu "gruszka" na kolektorze wydechowym. Coś kiedyś czytałem o jego czyszczeniu i chyba trzeba będzie wrócić do lektury![]()
Witam,czy poradziłeś sobie kolego z tymi kontrolkami, bo umnie jest tak samo,wczesniej kontrokli zapalały sie po jakims czasie,niewiem czy to nie od dziur na drodze,ale teraz swieca cały czas.a to stało sie jak pojechałem na myjke reczna i po umyciu karcherem zaczeły swiecic . czy sa jakies przewody lub czujniki gdzies przy kołach albo z przodu auta? pozdrawiam
witam mam ten sam problem mianowicie alfa 166 fl rok 2004 . u mnie zaświecily kontrolki na prostej drodze przy słonecznej pogodzie. świeci abs ręczny i asr, błędy zczytane jest tylko jeden mianowicie abs/esp solenid valve. Czy ktos spotkał sie z takim problemem ? Dodam iż akumlator naładowany, bezpieczniki na akumlatorze sprawdzone, podejrzewałem centralke abs/esp przy pompie i wysłałem ja do firmy która zajmuje sie naprawą sterowników esp ( ZM service) i odesłali go twierdząc że jest w pełni sprawny. Więc gdzie może tkwić problem ?? jakieś sugestie??
hiob211 sprawdź płyn hamulcowy. Jeśli chodzi o abs to tylko podpięcie pod kompa coś pokarze no chyba że czujnik się poluzował albo kabelek. Pozdrawiam.
no własnie płyn jest wpozadku, podpinałem ja pod kompa i tylko jeden bład mianowicie c1276- abs/esp solenid valve. bezpieczniki na aku dobre pod maska tez jest skrzynka bezpieczników tez wszystkie dobre. Wczesniej abs asr esp wszystko działalo jak należy kumpel ma 166 ale przed liftem i tam wszystko jest ulożone zupelnie inaczej może ktoś zna dobrego elektronika samochodowego z podkarpacia ?
witam ponownie problem juz naprawiony. Wczoraj padl mi alernator tzn ładowanie było ( jesli było) to 13,7v a tak to 11,8V czyli brak ladowania. Wymiana alernatora rozwiazała problem teraz 14,4V pozdrawiam.