Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: [166] Jak otworzyć pokrywę bagażnika?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Witam po raz kolejny! Niestety zawiódł mnie nawet awaryjny sposób uruchamiania silnika! Kontrolka AlfaCode świecie się cały czas nawet po wklepaniu kodów! Po przekręceniu kluczyka zero reakcji! Sprawdzałem bezpieczniki, wszystkie są dobre! Opadły mi ręce już bo nie wiem co może być nie tak! Alfa siadła po głupiej wymianie akumulatora!

kmito
    Gość

Domyślnie

Panawiam pytanie. Czy sytuacja i obiawy pierwszego dnia rano przed wyjęciem akumulatora były takie same?
    Sprawdzałeś bezpieczniki po maską, na przyszybiu, tam gdzie jest filt przeciwpyłkowy?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Rano nie było takich objawów! Włożyłem kluczyk i wiadomo jak w przypadku rozładowanego aku przygasły kontrolki i kiszka! Objawy pojawiły się po ponownym włożenie akumulatora dopiero! Przekręcam kluczyk i cisza! Sprawdziłem chyba wszystkie bezpieczniki i przekaźniki! Nie ma spalonych! Na podszybiu na pewno! Cały czas świeci się kontrolka Alfa Code!
    Czeka mnie chyba niestety wizyta w najbliższym ASO na lawecie bo nie znalazłem jak do tej pory mistrza od elektroniki!

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dasio
    Rano nie było takich objawów! Włożyłem kluczyk i wiadomo jak w przypadku rozładowanego aku przygasły kontrolki i kiszka! Objawy pojawiły się po ponownym włożenie akumulatora dopiero! Przekręcam kluczyk i cisza! Sprawdziłem chyba wszystkie bezpieczniki i przekaźniki! Nie ma spalonych! Na podszybiu na pewno! Cały czas świeci się kontrolka Alfa Code!
    Czeka mnie chyba niestety wizyta w najbliższym ASO na lawecie bo nie znalazłem jak do tej pory mistrza od elektroniki!
    Jeśli chodzi o problem z zapalaniem alfy 166 jest to twoja wina ponieważ , albo żle podłączyłeś akumulator albo kilka krotnie zakładałeż klemę plusową .
    Musisz sprawdzić blokadę uruchomiania silnika , po włączeniu zapłonu kontrolka z kluczykiem musi zgasnąć jeśli nie to nie odpalisz .
    Idz na kąpa to ci wszystko pokarze .
    Powodzenia

hajper
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jurcio_8v
    Jeszcze taka rada ode mnie. Czasami faktycznie ciężko jest otworzyć bagażnik kluczykiem; spróbujcie wtedy docisnąć klapę jedną ręką i równocześnie próbować otwierać. Kluczyk powinien się przekręcić bez oporu.
    No ja właśnie w taki sposób otwieram - nie mogę inaczej. Myślałem, że znalazłem przyczynę, ale niestety pomogło na krótko - i mogę otworzyć tylko przekręcając kluczyk. Przycisk na pilocie nie działa i tak samo nie działa przycisk w schowku - ktoś wie jak to naprawić? Dodam, że podczas otwierania klapy wydaje mi się, że jest zwarcie bo ruszając kabel doprowadzający prąd do klapy przygasa mi lampka w bagażniku i słychać pykanie w bezpiecznikach.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Jeżeli ci się nie spieszy to poczekaj, jak odbiorę auto z ASO mistrzowie mają mi zdradzić tajemny sposób otwierania bagażnika Podobno jest gdzieś linka awaryjna!

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał hajper
    Cytat Napisał Jurcio_8v
    Jeszcze taka rada ode mnie. Czasami faktycznie ciężko jest otworzyć bagażnik kluczykiem; spróbujcie wtedy docisnąć klapę jedną ręką i równocześnie próbować otwierać. Kluczyk powinien się przekręcić bez oporu.
    No ja właśnie w taki sposób otwieram - nie mogę inaczej. Myślałem, że znalazłem przyczynę, ale niestety pomogło na krótko - i mogę otworzyć tylko przekręcając kluczyk. Przycisk na pilocie nie działa i tak samo nie działa przycisk w schowku - ktoś wie jak to naprawić? Dodam, że podczas otwierania klapy wydaje mi się, że jest zwarcie bo ruszając kabel doprowadzający prąd do klapy przygasa mi lampka w bagażniku i słychać pykanie w bezpiecznikach.
    Jeśli chodzi o sterowanie otwieranie bagażnika z pilota znajduje się pod tylną półką obok trzeciego światła stop .
    trżeba wyciągnąć siedzenia dwa boczki z tyłu odkręcić półkę na odwrocie jest sterownik do pilota .
    powodzenia .

hajper
    Gość

Domyślnie

Ok, dzięki wielkie, będę miał chwilkę to spróbuję

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 166 2,4 JTD

Domyślnie

witam
    Przerabiałem ten problem ze sterownikiem, który znajduje się pod tylnym światłem stopu, który umieszczony jest w tylnej półce. Nie trzeba wyjmować siedzeń, boczków a tym bardziej tylnej półki. Wystarczy odkręcić śruby kluczem imbusowym, które trzymają trzecie światło stop w tylnej części półki. Pod tym mocowaniem światła stopu znajduje się sterownik. Pomimo, że wyjąłem ten sterownik to i tak mi to nic nie dało, ponieważ nie działa mi otwieranie klapy z kluczyka, ani centralny zamek i alarm też nie działa. Nie ma mocnych na tą usterkę.
    pozdrawiam

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Hej hajper, odnośnie Twojego problemu z przygasaniem lampki w bagażniku, a być może i problemu z otwieraniem klapy, przeczytaj poniżej jak to u mnie było... (chodzi o tą gumową rurkę idącą z klapy bagażnika pod tylną szybę)

"Przerabiałem to. Spaliły mi się 2 w ciągu około 3 miesięcy, aż w końcu światło pozycyjne po jednej stronie padło na dobre. Okazało się, że od zamykania i otwierania klapy bagażnika pękł przewód w wiązce idącej do kabiny. Jak to rozebrałem to zobaczyłem, że w tym samym miejscu na paru innych przewodach pękła izolacja (aż dziw że nie doszło do zwarcia!) Niestety dostęp do wiązki - makabryczny, chyba że zdecydujesz się na cięcie..."