Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Prośba o opinie/sprawdzenie auta

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał bastek1980 Zobacz post
    Zgadza się. Są one jednymi z tańszych na allegro i dlatego zwracałem się z prośbą o komentarz do osób, które widziały na żywo te autka. Być może tą srebrną będę oglądał w tyn tygodniu. Natomiast żeby oglądnąć tą czarną musiałbym przejechać ponad 900 km :-/ Przyznam, że szukam auta w okazyjnej cenie, gdyż na droższe po prostu mnie nie stać, a chcę kupić AR 159 bo od zawsze mi się podoba

Zainwestuje kolego lepiej swoje ciężko zapracowane pieniądze w jakas bardzo dobra 156 po fl np 2.4jtdm 175km niż w szrotowata 159

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Damian156JTD AR 159 bardziej mi się podoba

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Jeżeli chcesz kupić by tylko stała pod domem albo u mechanika to Twoja decyzja (bo na 99% Alfy z tych ogłoszeń mają coś nie tak), tylko później ludzie się dziwią czemu te Alfy takie awaryjne
    Na litość boską. Byłeś? Widziałeś? Sprawdzałeś?

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał bastek1980 Zobacz post
    Na litość boską. Byłeś? Widziałeś? Sprawdzałeś?
    Nie, dlatego zostawiłem 1% na wypadek sytuacji sprzedaży owych modeli przez jakiegoś bogatego pasjonata Alfy Romeo, który doprowadził samochód do stanu perfekcyjnego, ale z racji że nie ma co robić ze swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi sprzedaje po okazyjnej cenie.
    Wybacz ale jak ktoś poszukiwania auta rozpoczyna od najtańszych na Allegro to nie wróże mu bezawaryjnej eksploatacji auta...

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Kolego bastek,gdyby te auta były w dobrym stanie poszły by w przeciągu 10 godz a te już stoją trochę

Użytkownik Świeżak Avatar Marconi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Auto
    Była Alfa Romeo GT 1.9 jtd-m, obecnie Alfa 159 SW 2.4 jtdm

Domyślnie

Nie sugeruj się ceną, że jak mało kosztuje to od razu jest gó...ny samochód, do aut w takich cenach podchodzi się z dużą rezerwą i sprawdza się je w ASO ale to nie oznacza że nie warto ich kupić, czy wydasz 22 czy 30 tys to i tak prawdopodobnie będą czekać Cię wydatki 3-5 tys żeby to auto doprowadzić do należytego stanu
    Może zastanów się nad indywidualnym sprowadzeniem auta z zagranicy, na miejscu możesz zawsze się jeszcze potargować a i stan techniczny jest zawsze pewniejszy niż w PL.
    Niestety auto trzeba zawsze obejrzeć bo przez tel to różne rzeczy handlarze opowiadają przez tel zawsze się pytaj czy dla sprzedającego nie jest problemem sprawdzenie auta w ASO, jak coś zaczyna kręcić to kończ rozmowę i tyle bo od razu wiadomo że nie warto.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Ja swoją bellę kupiłem za okazyjne 20k. Inne oferty z podobnym silnikiem i wyposażeniem +4-5k. Nie do końca wierzyłem, że z autem jest wszystko ok, ale pojechałem na miejsce i zabrałem auto na ASO. Jedyne co wyszło to fakt, że auto było malowane, a poza tym wszystko było w porządku. Także jeśli nie pojedziesz i nie zobaczysz nic o aucie nie powiesz.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Jeżeli chodzi o alfę z tego ogłoszenia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-150...C28350520.html
    to w dniu dzisiejszym byłem, zobaczyłem, rozpłakałem się i nie kupiłem. Jeden wielki szrot. Przód rozbity i podkładany przez sześciolatka w przedszkolu.Był strzał w przednie lewe drzwi - tak mocy, że drzwi odcisnęły się na słupku środkowym zaginając go. Tył wygląda ok, jednak po podniesieniu podłogi bagażnika we wnęce koła zapasowego było sporo wody/wilgoci. Poza tym lewe tylne drzwi punktowo wgniecione, prawe tylne drzwi przetarte, zderzak tylny wgnieciony i przetarty. Tapicerka lewych przednich drzwi ściągana i źle spasowana, mieszek dźwigni zmiany biegów w jasnej skórze, reszta tapicerki czarna, w bardzo dobrym stanie.
    Poza tym handlarz stwierdził, że jest tylko jeden kluczyk, gdyż drugi poprzedni właściciel przez pomyłkę spalił w kominku. Na moje pytanie o podejrzanie niski przebieg sprzedawca stwierdził, że już z takim stanem licznika kupił ten samochód. Książki serwisowej brak, książki pojazdu brak. Odpuściłem sobie jej odpalanie czy też zaglądanie pod maskę, gdyż to co zobaczyłem na zewnątrz w zupełności mi wystarczyło. Na moje pytanie jaka jest jego cena ostateczna, sprzedawca stwierdził, że ona jest i tak najtańsza w całej Polsce...
    Poza tym przed oględzinami pojazdu wszedłem do "biura" komisu gdzie przy okrągłej ławie zastałem 3 panów grających w karty. Gdy powiedziałem, że dzwoniłem wcześniej i chciałem oglądnąć Alfę powiedziano mi, że zaraz podejdą i otworzą auto. Po tym wyszedłem z biura i czekałem chyba z 10 minut - musieli dokończyć rozdanie...

Moja prośba jest taka... Czy jest na tym forum ktoś z Szczecina czy też okolic aby mógł podjechać o obejrzeć to auto: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26108860.html. Nie chciałbym przejechać całej Polski i zobaczyć to co dzisiaj zobaczyłem.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Jak czytam te kolejne tematy, to nie mogę doczekać AR 159 2006r, 90 000 km, 150 km, skóra itd. za 17.500 zł ;]

Kolego bastek, zamiast szukać "okazji", lepiej za swój budżet kup sobie solidny samochód, zgodny ze swoją wartością, a zaoszczędzisz sobie kłopotów, nerwów i... pieniędzy.

No chyba, że bardzo chcesz, to atakuj z Rzeszowa do Szczecina, tam pewnie czeka wspaniała - promocyjna Alfa w super stanie za psie pieniądze, pewnie z umową "na niemca" i fakturą vat-marża

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Jakbym oczekiwał sarkastycznych odpowiedzi to zalogowałbym się na jakimś forum kabaretowym...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Koledzy czy warto zawracać sobie głowę tymi autami:
    Zadałeś pytanie, więc pozwoliłem sobie przedstawić swoją opinię. Oczywiście wybór należy do Ciebie, życzę udanych i owocnych poszukiwań (bez sarkazmu), natomiast wystarczyło poświęcić ok. 30 minut, na przeglądnięcie paru tematów w tym dziale, aby wiedzieć, że z propozycjami jakie podałeś to faktycznie mogłeś:

zalogowałbym się na jakimś forum kabaretowym...

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT