Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: dziwne brzęczenie z tylu auta

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa 147 po lifcie

Domyślnie

u mnie to jakby ta plastikowa obudowa od klapy bagaznika. \bo jak nia tak troche bardziej ,,potrząsne" to wlasnie jest taki dzwiek tylko ze wszystko jest przykrecone niby jest sztywno ale jak widac nie jest. Nie moge juz z tym jezdzic poprostu, irytuje mnie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kremien
    Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie

ja wyciagnalem klape od bagaznika,zlozyklem fotele i jezdzilem tak chwile i dalej tak ''skrzypi'' i to chyba faktycznie gdzies od pasa.jak ktos wie jak temu zaradzic to niech tu pisze

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

u mnie to dźwięk napinacza, bo gdy nawet na postoju poszarpię pasem tylnim prawym, to dźwięk baaaaaardzo podobny do tego w czasie jazdy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

czyli widzę, że stukanie z tyłu jest pewnego rodzaju normą
    U mnie mechanik zdiagnozował poduszkę amortyzatora z tyłu. Ale sam powiedział, że na razie nie ma co tam grzebać, bo dużo rozbierania, więc "przy okazji", jak się będzie robić, to od razu amortyzatory z tyłu... czyli nie prędko, bo jak na razie wszystko OK. A samo stukanie nie jest tak duże, żeby wkurzało.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    czyli widzę, że stukanie z tyłu jest pewnego rodzaju normą
    Tylko że to nie chodzi o stukanie, wtedy trop byłby w stronę zawieszenia właśnie, u mnie przynajmniej jest to dźwięk tarcia/trzeszczenia jakby plastiku o coś innego ewidentnie ze środka auta. Niech się zrobi pogoda to rozwiążę zagadkę na 100%

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kubajg Zobacz post
    Tylko że to nie chodzi o stukanie, wtedy trop byłby w stronę zawieszenia właśnie, u mnie przynajmniej jest to dźwięk tarcia/trzeszczenia jakby plastiku o coś innego ewidentnie ze środka auta...
    U mnie myślisz, że inaczej?
    Już bawiłem się z tylną kanapą, bo byłem pewien, że to wina zaczepu, później chciałem ściągać ten plastik, pod którym kryje się ładunek od kurtyny (tylny słupek)... ciągle szukałem co to może być... zdejmowałem półkę - trzeszczenie nie ustąpiło. Złożyłem siedzenia - dalej to samo. Sam bym na to nie wpadł, że to może być poduszka amortyzatora. Dopiero przy jakiejś okazji wizyty u mechanika kazałem sprawdzić, co tam może stukać z tyłu. I zdiagnozował - że poduszka amortyzatora jest walnięta.

Szukaj, bo może znajdziesz coś innego, ale jak będziesz miał możliwość, to sprawdź też poduszki

...Wesołych Świąt...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kremien
    Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie

czyli tez byłes pewien ze to coś ze środka samochodu i tak szukales przyczyny a okazalo ze ze to poduszka amortyzatora tak ? ja jestem prawie pewien ze u mnie to jest z tylu gdzies kolo klapy bagazanika.Jak ktos rozwiąze ten problem niech napisze

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

A wiesz gdzie znajduje się poduszka amortyzatora z tyłu? No właśnie na wysokości oparcia kanapy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

mam podobnie. Na wybojach coś walnie czasami z tyłu z prawej strony. Poduszkę amortyzatora wykluczam bo mam stosunkowo nowe, mają niecały rok. Coś ta prawa strona jest felerna w tych naszych bellach.

Użytkownik Rowerzysta Avatar yeye
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.4

Domyślnie

Dziś postanowiłem rozprawić się z trzeszczeniem. Ewidentnie z tyłu z prawej strony,wewnątrz, jakby plastik.
    Ściągnąłem wszystkie plastiki, dostałem się do słupka, sprawdzam napinacz, kurtyny -wszystko sztywne.
    Przejechałem się i dalej puka, zasiadłem z tyłu i chyba niektórzy mają rację, możliwe, że to poduszka amortyzatora, bo dźwięk dochodzi z kolumny amortyzatora i niesie się po budzie.
    Poduszkę amortyzatora wymieniałem z rok temu, ale na 90 % to ona. Jutro etap drugi walki z pukaniem, bo powoli wpadam w szał jak jadę po naszych "równych drogach"