Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [156] brak 1 i 2 biegu

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rzeszow
    Auto
    AR 147 1.9 jtd

Domyślnie

Szczerze mówiąc lewarek chodzi troche lóźniej niż przedtem. Jutro albo pojutrze jade do kumpla na podnośnik i wszystko dokładnie pooglądam i napiszę jak coś znajde...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rzeszow
    Auto
    AR 147 1.9 jtd

Domyślnie

A więc wczoraj zrobiłem wstępne oględziny samochodu: sprawdzałem wodziki przy skrzyni które okazały się ok i później lewarek i okazało się że pęknięty jest tem plastik pod lewarkiem. Jak wyciągniemy mieszek od biegów, później jest taka guma i ten plastik. Skrzynia jest dobra bo jak pchnąłem odpowiednio wodzik to jedynka była i dwójka. A plastik był pęknięty i nie dochodził lewarek dobrze do lewej strony tj 1 i 2 biegu. Dziś postaram się to kupić ale chyba trzeba bedzie na zamówienie i jak założe to napisze. pozdrawiam

kaiowas
    Gość

Domyślnie

No to miałem racje.

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

no to moze masz rację przynajmniej mniejsze koszty powodzenia w naprawie i małych kosztow zycze

Alfa i jej ochroniarz

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rzeszow
    Auto
    AR 147 1.9 jtd

Domyślnie

Samochód już w porządku, wszystkie biegi są i przyczyną był to ten plastik co wcześniej pisałem. Na szczęście mięli go w salonie na miejscu i nie musiałem czekać teraz biegi wchodzą lepiej z równymi przeskokami i na szczęście obeszło się bez większych kosztów :mrgreen: pozdrawiam

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

No to super a ja wiedziałem ze tak będzie ,acha acha jawiedziełem ------- CHALAMA

Alfa i jej ochroniarz

kaiowas
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał peteja_43
    No to super a ja wiedziałem ze tak będzie ,acha acha jawiedziełem ------- CHALAMA

Chyba do mnie pijesz?jak masz jakis problem to wal na priv.
    Wiesz wydawało mi sie,ze takie forum powstaje po to by sobie wzajemnie pomagac,Wiec gdy ktos pisze o jakims problemie ,a ja (za co z góry bardzo Cie przepraszam )mam o tym jakies pojecie ,pomagam chłopakowi...No ale widze,ze bardzo Cie to zdenerwowało...co wiecej nie wypowiedziałes sie w tym temacie,wiec po co zasmiecasz forum takimi bezsensownymi wstawkami?...a moze masz zły dzień ?...nie wiem?... ,w kazdym bądz razie pozdrawiam.
    Paweł.

Bro2000
    Gość

Domyślnie

Papaj,
    mam dokładnie ten sam problem z jedynką i dwójką zamienioną na trójkę i czwórkę, rozkręciłem panel środkowy i ten biały plastikowy element w którym chodzi drążek zmiany biegów jest pęknięty. Czy ciężko samemu to wymienić? Poza tym pytanie jak się zdejmuje pokrętła regulacji siły, kierunku i temperatury nawiewu? Są na wcisk, bo próbowałem je wyjąć ale nie ruszyły się a nie chcę czegoś połamać. Dodam że mam wersję z klimą, bo z tego co czytałem to jakoś inaczej w nich to się robi. Czy mógłbyś (może być na priva, ale może się to komuś tu przyda) opisać mi krok po kroku jak to się wymienia i ile kosztował ten element? Byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam.

groszekk
    Gość

Domyślnie

miałem to samo właśnie ten plastik pękł ale jak pojechałem do salonu Fiata napotkałem dziwny paradoks z częściami otóż:

powiedziałem ze potrzebuje taką własnie część do mojej AR 156 1.9 jtd 2004r facet sprawdza w kompie i mówi że niestety ale dostępny jest tylko komplet (3 elementy ten plastik który mi potrzebny, wajcha biegów z kulką i ten duży plastik niżej do którego ten pęknięty był przykręcony) cena 600 PLN no to już mi sie nogi ugięły:/

mówie żeby sprawdził od benzyniaka moze bedzie dostępne jako jeden oddzielny element no i zgadzało sie wpisał 1.8 TS na rysunku to samo cena UWAGA 750 PLN za 1 element

już miałem się poddać i jechać do garażu kombinować coś z podkładkami większymi zeby ten plastik sie trzymał ale natknęło mnie zeby przyniósł mi od seicento bo miał od ręki przymieżyłem idealnie pasuje wszystko to samo CENA???? 45zł