W zupełnosci się z Tobą zgadzam - sam nawet sugerowałem taki rozmiar tylko nasuwa mi się pytanie - jaką szerokość felgi posiada Kolega glic4?Napisał grzelutek
W zupełnosci się z Tobą zgadzam - sam nawet sugerowałem taki rozmiar tylko nasuwa mi się pytanie - jaką szerokość felgi posiada Kolega glic4?Napisał grzelutek
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
To jest problem, bo nie mam zielonego pojęcia jaką mam szerokość felgi, może znalazłbym taką na allegro, bo to alusy z kolekcji AR.
Ale patrzyłem na ten kalkulator od jj82, z niego wychodzi, że żeby wstawić sobie 55 musiałbym zmniejszyć szerokość opony do 185. Chyba zostane przy 195/50. Tak z ciekawosci spytam, na jakich oponach jeździcie? Nie jest wam za twardo? Alfa ma sztywne zawieszenie, i nie chodzi o to, że zamieniłbym się na jakieś francuskie. Alfą sie jeździ genialnie ale jest jedno małe ale, musi być gładki asfalt, a jeżdżąc po pewnym odcinku w Gdańsku troche mocno mi wszystko wibruje po nierównościach.
Alfy wychodzily na oponach 195/55 wiec spokojnie Ci wejdzie, poza tym 55 to procent liczby 195 a nie liczba milimetrow, wiec 55 X 185 bedzie pewnie takie samo jak 50 X 195 wiec wysokosc bedzie prawie taka sama, nie zauwazysz roznicy.
Ja jezdze na alusachi oponach 195/50/15 i miesci sie luzno. Btw mam niezla lipe,bo mam opony nowki zimowe 195/50/15 i nie umiem znalezc felg stalowych do nich ;/
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
co do zimowek to zależy czego oczekujesz..wygladu czy tego by w zimie sprawowala sie dobrze.jesli to drugie to pamietaj ze zimowka powinna byc wezsza.wiec 195 odpada.175..185 max szerokosc dla twego auta.Napisał glic4
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.