Dpf?? Sprawdzałeś stopień zapchania filtra??
nie sprawdzałem bo nie mam FEsa przy sobie... błedów nie ma nic... ale dlaczego tak chodzi jak na 3 cylindry a czasem normalnie i strasznie głosno sie tłucze... a teraz nie moze zapalic nawet...
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Najlepiej podłączyć pod kompa...
Miałem kiedyś podobną sytuację.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
podłaczyłem pod kompa nie ma zadnych błędów, teraz nie zapali wogole, ale jak rano zapalił to chodził idealnie, do czasu az sie nagrzał to zaczął chodzic jak czołg, przebierać obrotami, walic czarne dymy i strasznie głosno klekotał, a potem zgasł. teraz nie odpali wogóle. EGR zaślepiłem całkowicie. dalej to samo...
- - - Updated - - -
Podobna sytuacje tzn? jak sobie poradziłes?
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post931664
Tyle, że mi ECU wypluło komunikat o uszkodzonej centralce.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
http://www.youtube.com/watch?v=spHu6_TS5vs
Coś takiego tylko więcej... ale u mnie duzo wiecej, i pewnie nie zapali bo czujnik obrotów nie łapie obrotów dlatego czasem zapali a czasem nie i słyszę identyczny dzwiek tylko mocniejszy...
nie bede zakładał nowego tematu, ale jakie koło dwumasowe polecacie? chciałbym jak najlepsze zeby miec swiety spokój...
Ostatnio edytowane przez LukeMazur ; 13-05-2013 o 10:42
Jakby to był dwumas to myślę, że silnik mógłbyś odpalić.
Pozdrawiam.
- Rafał
tak odpalał, ale raz tak a raz nie. rano odpalił bez egru i chodził dosc długo i łądnie bez szemru az nagle taki herkot jak na filmiku i tak chodził i zgasł... potem zapalił ale juz nie chciał chodzic, a teraz juz nie próbuje... raczej dwumas napewno...
Jeżeli to by była dwumasa to będziesz ją słyszał najlepiej jak podniesiesz samochód na podnośniku i posłuchasz stuków dochodzacych z łączenia silnika i skrzyni biegów tam gdzie jest dwumasa. W moim przypadku dwumasa zaczęła stukać dość cicho i najlepiej było ją słychać własnie z tego miejsca. Napisz co było... ale ja bym raczej dwumasy nie obstawiał.