Proszę o poszczególne wskazówki na co mam zwrócić uwagę przy obejrzeniu przed zakupem Alfy GTV 2,0 Turbo![]()
Proszę o poszczególne wskazówki na co mam zwrócić uwagę przy obejrzeniu przed zakupem Alfy GTV 2,0 Turbo![]()
Zakup podwyższonego ryzyka, ale w Niemczech będziesz miał łatwiej. Ja bym się nie bawił w samodzielne oględziny, to co najważniejsze (wycieki i inne widoczne gołym okiem rzeczy) plus jazda próbna i jak wszystko wydaje się ok to na warsztat AlfaRomeo z nim i niech się specjalista wypowie ile to jest warte, warto odżałować kasę na sprawdzenie. Oj warto.Napisał Alex
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Jeszcze takie pytanie na temat silnika, ponieważ rozglądam się za ogłoszeniami, to zwracam również uwagę na przebieg, więc pytanie brzmi ile silnik może przejechać 200 tyś? 300 tyś? więcej?
Kolega ma 2.5l (156), przebieg ok 330 tys. bez remontu.
W mojej obecnej jest 2.0TS i 170 tys najechane.
Wszystko zalezy jak byl zadbany.
"Jak dbasz tak masz."
Pozdrawiam
Klaudiusz
Ferrari to Ty kupiles w koncu Gtv-ke??? Czemu sie nie chwaliles?! Zaprezentuj ja nam bo az mnie ciekawosc zzera!!!
To moja Gtv. <skacze>
Znam tą Gtv-ke :wink: oglądałem ją w tamtym miesiącu, jak się wogóle sprawuje?Napisał Ferrari-1
Auto jest w bdb. stanie. Sam robiłem przegląd u kumpla i kazałem mu być "upierdliwym" . I okazało się że potrzebna jest głównie kosmetyka. Same duperele, sporo ale 99% można usunąć samemu i to niewielkim kosztem. Jeźdi się Nią rewelacyjnie, może trochę za twarde zawieszenie ale i tak bajer. Silnik jest w bdb. stanie. Jest mały wyciek zpod uszczelki pod pokrywą zaworów. Nowa uszczelka i 2 h pracy rozwiążą problem. Ogólnie naprawdę dobry stan.
Pamiętam że trochę trzeba byłoby przy niej zrobić ale ale tak jak napisałeś kosmetyka itp. oby Ci jak najlepiej służyła i dawała frajdę bo do tego chyba stworzono GtvNapisał Ferrari-1
pozdrawiam
Rozglądam się za ogłoszeniami w Polsce i w Niemczech, ale w Niemczech do dnia dzisiejszego nie widziałem dobrych ogłoszeń. Proszę o opinię na temat tych 2-ch aut w Polsce:
http://moto.allegro.pl/item473501401...rbo_205km.html
i
http://moto.allegro.pl/item478023372...n_1998rok.html
Czy ktoś je widział, ogłądał, zna?
Lub może ktoś blisko jest i może obejrzeć, bo jestem z woj. dolnośląskiego i jak narazie nie mam zbyt dużo czasu lecieć na drugi koniec Polski, ale jak będę wiedzieć, że egzemplarz jest zadbany i wart swojej ceny, to napewno pojadę po niegoZ góry dzięki
![]()
Tych dwóch akurat nie oglądałem ale powiem Ci że ta druga to już bardzo długo wisi w ogłoszeniu.Napisał Alex