Chyba, że skają, bo na naturalną to nie wiem czy mnie by było stać![]()
Chyba, że skają, bo na naturalną to nie wiem czy mnie by było stać![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Można byłoby okleić sufit alcantarą, ale gównianie zrobiona wygląda mega obleśnie
Da się poflokować podsufitkę, tak samo jak każdy inny element wnętrza (no może poza fotelami)
Pytanie o trwałośc takiego pokrycia, szczególnie na suficie jest troche dziwne - samo nie odpadnie, bo co innego może sie stać, nikt po suficie nogami nie depcze poza pewnymi wyjatkowymi sytuacjamiKoszt flokowania podsufitki to 500PLN, a ze wszystkimi słupkami dookoła auta - 600PLN - taka promocja
Osobiście polecam kolor grafitowy, położony w górnej części auta robi świetne wrażenie i jest praktyczniejszy od czarnego.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Mam szara tapicerkę więc i podsufitka będzie szara. Jednak przerażają mnie koszty. Muszę to przemyśleć jeszcze. Może faktycznie lepiej będzie okleić. A pytałem o trwałość bo dach jednak najbardziej się nagrzewa i boję się cy przy gorącym dachu nie zacznie samo odpadać.
Jest
Passat B5 1.9 TDI FL
Była: Alfa 145 1.7 BoXeR / Alfa 146 1.7 BoXeR
Nie ma problemu, praca musi byc starannie wykonana z użyciem lepszych (czytaj: droższych) komponentów.
W swoim parchulcu juz od 4 lat woże flok na suficie, słupkach i desce - to tak na dowód trwalości powłoki - warunkiem jest bezbłędne wykonanie.
Odnośnie kosztów - na chwilę obecną materiały są dość drogie, a w przypadku podsuftki akurat samo przygotowanie powierzchni do flokowania jest bardzo czasochłonne i pracochłonne.
Ostatnio edytowane przez adk ; 06-06-2013 o 06:23
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Dzięki z wyczerpujące informacje. Teraz jak mam dokładniejszy obraz tematu muszę to chyba jeszcze raz przemyśleć.
Ostatnio edytowane przez ViruS ; 07-06-2013 o 06:15
Jest
Passat B5 1.9 TDI FL
Była: Alfa 145 1.7 BoXeR / Alfa 146 1.7 BoXeR