ogolnie troche ponad 190. 000 na LPG powiem szczerze ze nie mam pojecia ile nakrecila :roll:Napisał melek_italia
ogolnie troche ponad 190. 000 na LPG powiem szczerze ze nie mam pojecia ile nakrecila :roll:Napisał melek_italia
Turbina się nie męczy , zwłaszcza jak masz intercooler ,możesz jechać długi czas z maksymalnymi prędkościami , tylko chodzi o to żeby spokojnie rozgrzać zimny silnik , a po jeździe odczekać aż wytraci prędkość - trochę to irytujące , ale idzie się przyzwyczaić .
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
moj T.S nie bierze w ogole oleju a jezdze dluuugie trasy. Czasem sie trafi zajechany egzemplarz wtedy ejst skarbonka, ale nie popadajmy w skarjosci ze ALfa to shit. Kazde kilku/kilkunastoletnie auto ma swoje wady i ma prawo sie psuc, szczegolnie jesli bylo zle uzytkowane i zajezdzane
Krótko i zwięźle . Jeżeli chcesz benzynę to tylko i wyłącznie 1.8 albo 2.5 litra. Ale ja polecam diesla. Moja wypowiedź oparta jest na długoletnim siedzeniu na różnych forach oraz opiniach mechaników i znajomych. Jak się komuś nie podoba niech nie czytaPozdrawiam.
![]()
Naturalnie ze minimum 1.8 ale tyle sie naczytalem a TS ze :shock: kto ma chwali kto ma inne silniki to gani .. Najwiecej do myslenia daje mi ten LPG .. NIby auto salonowe serwisowane ladnie pracujeale zeby to niebylo przez miesiac.. A kupic padlo to nie problem :?
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....
Skoro mowa o silniku TS i jego wadach, należy do tego wszystkiego dodać że naprawy są dość utrudnione. Wymiana alternatora albo pompy wspomagania to nie lada wyczyn. Inni producenci potrafili te elmenty umieścić u góry silnika pod ręką. To samo dotyczy czujnika obrotowego wału i wałka rozrządu. Ten drugi by wymienic trzeba zdemontowac rozrząd, a przecież mogł by być przed kołem pasowym, a nie za nim.
Podsumowując; elektronika araz osprzęst jest mało trwały, za to silnik pięknie się kręci uzyskując dużą moc w stosunku do pojemności, dając tym sporo frajdy z jazdy.
Dlatego też mimo pewnych braków Alfę warto kupić, bo z pewnością gdyby była bez wad kosztowała by dwa razy tyle.
tu jest ogloszenie co sadzicie ??![]()
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6809301
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....
Dla mnie frajerowka spojler i korek od lpg,jakos mnie to kole w oczy.Napisał radooo
no pletwa do demontazu by poszla o ile nie jest przewiercona i montowana na sruby :? .. nie wiem na jakiej zasadzie to sie tam trzyma wiec .. ale to nie o spojler chodzi :wink:Napisał melek_italia
Jak udokumentowany przebieg to mozna przypuszczac ze mial ja kolo z hajsem i nie bal sie wydatkow,wiec raczej zadbana.Trudno tak po zdjeciach.Napisał radooo