Nigdzie nie mogę znaleźć opcji resetu ECU. W opcjach regulacji mam tylko: "zerowanie nastawnika biegu jałowego" i "kasowanie parametrów autoadaptacji i biegu jałowego" Mam FES w wersji 3,6 pełną wersję.
Nigdzie nie mogę znaleźć opcji resetu ECU. W opcjach regulacji mam tylko: "zerowanie nastawnika biegu jałowego" i "kasowanie parametrów autoadaptacji i biegu jałowego" Mam FES w wersji 3,6 pełną wersję.
Wykonaj tą drugą opcję zgodnie z instrukcją w fes... następnie zrób ok 10km na samej benzynie... tyle... Nie trzeba czekac na żadne załączanie wentylatora...
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
Czyli tą opcję co robiłem cały czas. Teraz zrobię na benzynie i jak mówicie przejadę 10km
- - - Updated - - -
Dalej to samo ;/ czy przyczyną może być to, że autko odpaliło mi znowu za 3 razem ?
Działa bez przepływki, czy możliwe, że kupiłem uszkodzoną ?
Według instrukcji, nie wiem co robić. Byłem u jednego mechanika, ale też rozkłada ręce.
Spróbuj jeszcze raz zrobić reset, ale po odczekaniu czasu włącz ponownie zapłon, uruchom program i połącz się z ECU.
Jeśli to nie pomoże to trzeba będzie szukać gdzie indziej.
A czy na tym metalowym kolektorze już wcześniej jeździłeś i obroty były ok?
Jeszcze trzeba by przyjrzeć się samemu silnikowi krokowemu, czy ma dobrze zapiętą wtyczkę, czy jest dobrze zamocowany do przepustnicy i czy nie jest uszkodzony.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 09-06-2013 o 15:04
To inaczej... jak masz wpięte odmy? Jedna tuż przed przepustnicą a druga w kolektor dolotowy ale z zaworkiem wewnątrz? piszesz że wcześniej miałeś plastik a teraz aluminium... dlatego pytam... Spróbuj zaślepić odme od strony kolektora... Mi to wygląda na lewe powietrze...
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
Walka zakończona! Tyle problemów przez brakującą sprężynkę w jednej odmie. Teraz obroty trzyma ładnie, żadnego falowania i na poziome 900 obr/min uff...
Dziękuje wszystkim za pomoc.