Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: air bagi maja serwis?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

czyli kazdy kto ma 10 letnie auto jezdzi z byc moze niesprawnymi poduszkami bo ceny sa kolosalne

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    A skąd to wiesz, podaj kwoty.

Wymianie podlegają naboje pirotechniczne ( generatory gazu ) , jeśli ktoś już się uprze.....a nie całe poduszki.
    kwoty już podał kolega wyżej , wejdź w eper i sobie sprawdź jak nie wierzysz nam , tylko chwyć się dobrze fotela

panie kolego , producent Alfa Romeo nie przewiduje żadnej regeneracji ani innego druciarstwa przy poduszkach powietrznych ani innych systemach z zakresu bezpieczeństwa , procedura przewiduje wymianę na fabrycznie nowe elementy i tyle ,

BTW jeżeli miałbym się bawić w jakieś regeneracje u jakiegoś pana mietka , to wolę zostawić fabryczne elementy ;

i jednocześnie podtrzymuję tezę że z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca się wymieniać poduszek powietrznych w ponad 10letnim aucie , bo to przewyższa jego wartość rynkową

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sebastian-wro Zobacz post
    czyli kazdy kto ma 10 letnie auto jezdzi z byc moze niesprawnymi poduszkami bo ceny sa kolosalne
    czy ja wiem , koledze w bravie z 97r prawidłowo odpaliły poduchy przy wypadku
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    kwoty już podał kolega wyżej , wejdź w eper i sobie sprawdź jak nie wierzysz nam , tylko chwyć się dobrze fotela
    Wiem, chodziło mi tylko o to ogólnikowe stwierdzenie bez konkretów.

A co do "terminu ważności" poduszek, być może zachodzą jakieś niewielkie zmiany chemiczne w nabojach, materiał z którego wykonane są poduszki się starzeje, przewody śniedzieją i producent na odczepnego wyznaczył datę ważności. Może jakieś względy odgórne- homologacyjne.
    Równie dobrze mogą nie zadziałać nowe, w końcu to tylko urządzenie.

P.S. Z racji mojego zawodu, miałem kiedyś transport poduszek czołowych do BMW 3, płynęły sobie później do RPA, do serwisu marki. Zabierałem je od producenta z polski i załączony był invoice. I teraz Wy trzymajcie się krzeseł......... całe 10 dolarów sztuka.....
    Ostatnio edytowane przez slavol ; 10-06-2013 o 09:33
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post

P.S. Z racji mojego zawodu, miałem kiedyś transport poduszek czołowych do BMW 3, płynęły sobie później do RPA, do serwisu marki. Zabierałem je od producenta z polski i załączony był invoice. I teraz Wy trzymajcie się krzeseł......... całe 10 dolarów sztuka.....
    no to nieźle nas kroją , ale wiadomo w przypadku airbag producenci są monopolistami więc oni dyktują ceny ;

zresztą z poduchami to też producenci sami nie wiedzą jaką mają datę przydatności , kiedyś dawali 10lat , teraz z doświadczeń niektórzy producenci przesuwają na 15 lat , faktem jest że nawet w starych 20 letnich merolach poduszki nadal działają i odpalają się , ale czy są prawidłowo odpalane to już kwestia wypadkowej\bezwypadkowej przeszłości auta
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard