czyli kazdy kto ma 10 letnie auto jezdzi z byc moze niesprawnymi poduszkami bo ceny sa kolosalne
czyli kazdy kto ma 10 letnie auto jezdzi z byc moze niesprawnymi poduszkami bo ceny sa kolosalne
kwoty już podał kolega wyżej , wejdź w eper i sobie sprawdź jak nie wierzysz nam , tylko chwyć się dobrze fotela
panie kolego , producent Alfa Romeo nie przewiduje żadnej regeneracji ani innego druciarstwa przy poduszkach powietrznych ani innych systemach z zakresu bezpieczeństwa , procedura przewiduje wymianę na fabrycznie nowe elementy i tyle ,
BTW jeżeli miałbym się bawić w jakieś regeneracje u jakiegoś pana mietka , to wolę zostawić fabryczne elementy ;
i jednocześnie podtrzymuję tezę że z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca się wymieniać poduszek powietrznych w ponad 10letnim aucie , bo to przewyższa jego wartość rynkową
- - - Updated - - -
czy ja wiem , koledze w bravie z 97r prawidłowo odpaliły poduchy przy wypadku
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Wiem, chodziło mi tylko o to ogólnikowe stwierdzenie bez konkretów.
A co do "terminu ważności" poduszek, być może zachodzą jakieś niewielkie zmiany chemiczne w nabojach, materiał z którego wykonane są poduszki się starzeje, przewody śniedzieją i producent na odczepnego wyznaczył datę ważności. Może jakieś względy odgórne- homologacyjne.
Równie dobrze mogą nie zadziałać nowe, w końcu to tylko urządzenie.
P.S. Z racji mojego zawodu, miałem kiedyś transport poduszek czołowych do BMW 3, płynęły sobie później do RPA, do serwisu marki. Zabierałem je od producenta z polski i załączony był invoice. I teraz Wy trzymajcie się krzeseł......... całe 10 dolarów sztuka.....
Ostatnio edytowane przez slavol ; 10-06-2013 o 09:33
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
no to nieźle nas kroją, ale wiadomo w przypadku airbag producenci są monopolistami więc oni dyktują ceny ;
zresztą z poduchami to też producenci sami nie wiedzą jaką mają datę przydatności , kiedyś dawali 10lat , teraz z doświadczeń niektórzy producenci przesuwają na 15 lat , faktem jest że nawet w starych 20 letnich merolach poduszki nadal działają i odpalają się , ale czy są prawidłowo odpalane to już kwestia wypadkowej\bezwypadkowej przeszłości auta
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard