a tak przy okazji demontazu zderzaka to jest jedyna opcja na wyjecie IC no nie?w tym aucie IC wyglada jak chlodnica klimy no nie?nie jak np w audi ze kostka wisi po bokach
a tak przy okazji demontazu zderzaka to jest jedyna opcja na wyjecie IC no nie?w tym aucie IC wyglada jak chlodnica klimy no nie?nie jak np w audi ze kostka wisi po bokach
Głupie pytanie. Ta chłodnica która jest od przodu 159-tki to chłodnica wody, a ta od silnika to chłodnica klimy, czy na odwrót ?
Nieco ubywa mi płynu chłodniczego. Dzisiaj przy konserwacji spodu zauważyłem, że na tej od strony silnika jest od spodu różowy nalot. Mamy drobny wyciek.
Tak czy owak chłodnica wody do wymiany, którakolwiek z nich by to nie była, to pewne. Nie chcę sie bawić w uszczelniania.
Czy do zmiany chłodnicy wody konieczne jest zdjęcie zderzaka i druga sprawa, czy jestem w stanie ogarnąć rzecz sam, czy jest to bardzo skomplikowane ? Czy te chłodnice można wymienić niezależnie od siebie, czy wymienia się komplet ?
Jeśli ktoś ma do wymiany chłodnicę klimatyzacji(skraplacz) to samemu można sobie z tym poradzić w maks 2h. Nie potrzeba kanału, podnośnika,specjalnych narzędzi.
Wystarczy zdjąć zderzak, rurę powietrza dochodzącą do filtra powietrza oraz plastykową osłonę u dołu chłodnic i odkręcić 2 rurki klimy od chłodnicy. Chłodnica wychodzi dołem bez podnoszenia samochodu![]()
Panowie dzis zdemontowałem gumowy przewod od chłodnicy klimatyzacji do kompresora. jutro go zakuj i zamontuje spowrotem. ale takie pytanie czy skraplacz i osuszacz rowniez musze wymienic jezeli auto stoi bez tego przewodu?
Witam, czekam nie wymiana chłodnicy klimy. Na aledrogo czy iparts-ie można dostać już zamienniki za +/- 300 PLN Używki org to 100-150 zł. Może mi ktoś doradzić w co zainwestować. Moze ktoś matował jakiś sprawdzony model ?
Wysłane z mojego PULP 4G przy użyciu Tapatalka
Nie pamiętam jakiej firmy, ale ja mam zamiennik chłodnicy. Musiałem też wymienić przewody bo połączenie przewodów i chłodnicy skleiło się tak, że nie szło tego rozdzielić.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja wczoraj wymieniłem chłodnicę na Hella, tylko na razie coś klima zaczęła głośno chodzić, dźwięk podobny do tego słynnego dźwięku 'wiertarki'.