Ja mam 1.4 i pali mi w mieście 10-11 litrów, a trasie (jazda z prędkością 90-110km/h) poniżej 8 litrów.
Ja mam 1.4 i pali mi w mieście 10-11 litrów, a trasie (jazda z prędkością 90-110km/h) poniżej 8 litrów.
mi sie ostatnio udalo zejsc do 12l lpg co bylo dla mnie szokiem pozytywnym a nie oszczedzalem jakos na obrotach ( 1.6 bx)
Też to zauważyłemNapisał lukaszzarzynski
W mieście mam problem zejść ponizej 10l, nawet jeżdząc spokojnie. Korki i częste postoje na światłach robią po prostu swoje, ale w trasie faktycznie nie ma na co narzekać.
Moje autko na trasie mieści się w 8 litrach przy spokojnej jeżdzie około 110km, w mieście i przy szybszej jeżdzie to i nawet 10l przekroczy![]()
U mnie spalanie średnio wychodzi 6-7w mieszanej jeździe, ale spokojnie jeżdżę na dotarciu mam alfe145 1.7boxer16v
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 26-07-2009 o 11:22
Czyli chyba z moją jest coś nie tak :/, bo przy spokojnej jeździe paliła mi około 9-10l na trasie (pkości miedzy 90-120) więc trochę mnie to zastanawia zwłaszcza że macie w swoich takie same silniki i palą o wiele mniej
w mieście 11-12l ale akurat to mnie zbytnio nie dziwi bo zawsze jak widzę jakiegoś cwaniaka w golfie czy bmw to korci mnie żeby im pokazać gdzie jest ich miejsce![]()
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 26-07-2009 o 11:23
Mój bella 1,6 boxer na 21 l gazu przejechała 215 km. Było to na trasie non stop 120-140 km/h, więc chyba nie jest źle.
1.6 Boxer, jazda mieszana, dynamiczna, ale bez większych szaleństw: Benzyna 8-10, LPG (instalacja z Blosem) 9-11. Dla porównania próbowałem kiedyś jechać trasą 80km/h (około 2,5 tys. obrotów) i spalanie wyszło niecałe 8L, także tylko szkoda czasu na "ślimaczenie".
trasa spokojna, czyli około 100 km, wciąga około 7,5 litra. Trasa ostra, tak od 130 wzwyż, autostrada A4, wciąga ponad 11. W mieście jak nie ma korków wciąga około 9, do 9.5. W korkach spokojnie ponad 11. Od dwóch lat obserwuje takie same spalanie.
---------- Post dodany o godzinie 07:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:42 ----------
wesoły gość jestes, Sebastian. Silnik boxer 1.7 spala ci w mieszanej jeżdzie 6 do 7 litrów benzyny... Wiesz, jak czytam twoje rozmaite wpisy to tak sobie myślę, ze większego mitomana nie ma na całym portalu.
Z całym szacunkiem.