Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: zderzaki alfa romeo 156

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa romeo 156 sportwagon 1.9 JTD 2003 rok

Domyślnie

Cytat Napisał Agakir Zobacz post
    Nie używaj żadnych preparatów, jako lakiernik Ci to mówie. Kup najlepiej sobie szlifierkę oscylaycjna, jeśli nie masz kompresora to elektryczną, wydatek około 150 zł, a przyda się nie tylko do tego. Szlifujesz do momentu, aż pękniecia znikną, potem musisz zweryryfikować czy to popękał lakier bezbarwny, baza, czy wszystko razem z podkładem (a może masz malowany zderzak akrylem, wtedy nie ma warstw baza - lakier bezbarwny, tylko sam akryl, dla lakiernika gorzej przy robieniu zaprawek, lepiej przy malowaniu całych elementów), jeżeli już zlikwidowałeś pękniecia i niestety były one do gołego plastiku musisz kupić podkład na plastik, nie zwykły, gdyż podkład na plastik ma dodatkowe właściwości, elastyczność, przyczepność itd. Jeżel nie ma gołego plastiku to możesz robić zwykłem podkładem. Szpachlujesz zderzak ? Mam nadzieje, że nie zwykłą szpachlą ? Do zderzaków plastikowych używa się szpachli do plastiku, jest ona elastyczna.
    Mam rozumieć, że sam będziesz malował ?
    zasmuciłeś mnie . Szpachlowałem zwykła szpachlą z utwardzaczem . Podkład mam do plastików . Szlifierkę oscylacyjną posiadam , robiłem nią . Papierami 120 , 150 , 240 . Wodne też mam ale to już na koniec . szpachel zwykły mi odpadnie ze zderzaka ? I tak , będę sam malował bo pytałem lakiernika z miejscowości to za malowanie , z przygotowanym zderzakiem i kupionymi lakierami woła sobie 100 zł , wole już sam zrobić , może nie idealnie ale jakoś będzie

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

Nie że odpadnie, ale przy jakimś stuknięciu czy coś może peknąc, a tak, to by tylko polerka wystarczyła. A powiedz mi, jak szlifowałes to jaki pył Ci leciał ? Na początku, kolorowy (taki jak zderzak) czy biały ?
    Masz kompresor czy chcesz to sprayem malować ?
    Jak się do malowania przygotowałeś ? Pod lakier matowisz papierem wodnym minimum 800.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Agakir Zobacz post
    Nie że odpadnie, ale przy jakimś stuknięciu czy coś może peknąc, a tak, to by tylko polerka wystarczyła. A powiedz mi, jak szlifowałes to jaki pył Ci leciał ? Na początku, kolorowy (taki jak zderzak) czy biały ?
    Masz kompresor czy chcesz to sprayem malować ?
    Jak się do malowania przygotowałeś ? Pod lakier matowisz papierem wodnym minimum 800.
    pył biały . Podkład maluje sprayem a lakier kompresorem , pracuje na stolarni więc wejście na malarnie mam kiedy chce .

Do malowania jeszcze się nie przygotowałem , nie mam lakieru jeszcze . W sobotę myślę że skoczę po lakier . Tzn zostawić kawałek karoserii , pewnie klapkę od wlewu paliwa . Z papierem nie będzie problemu , mam nawet 2500

Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

Najlepiej jedź z numerem lakieru, jeśli będzie mozna, to weź w akrylu, po co się bawić w bazę i lakier.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

nie wiem jak to będzie bo mam smieszny kolor , na zielony został położony czarny lakier metalik , zderzak boczny w słońcu podchodzi pod zieleń a maska pod brąz . Więc z kolorem cięzko będzie

Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

No to jak metalik to nie ma mowy o akrylu, jak będziesz miał jakieś pytania wal śmiało.
    Pozdro.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Mam już farbę . Podkład położony (aż dwie puszki musiałem dac bo nie chciało pokryć szpachli) Teraz tylko przejechac papierem wodnym i do malowania . Farbę dostałem tak jak mówiłeś , baza - lakier . Jak są dziury obok grilla to z obu stron popękały mi plastiki , ale to norma w tych alfach . Pokleiłem na gorąco od tyłu . Myślę ze nie pęknie znów , ale boje się że pęknie niedługo już , bo po malowaniu minimalnie zderzak będzie pracował tak ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

A tak w ogóle ma prośbę do wszystkich lakierników na forum . Ile byście wzieli za pomalowanie zderzaka już przygotowanego ? Z nalozonym podkladem , z moja farbą . Hmm ?

Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.6

Domyślnie

100 zł, przynajmniej ja.
    Chcesz go skleić ? Już Ci mówie jak. Dajesz blaszki z drugiej strony i normalnie wkręcasz jakieś krótki wkręty, wystają one, ale co z tego, ucinasz je i delikatnie szlifujesz, tak, żeby powstało wgłębienie minimalne w zderzak i zaszapachlujesz to szpachlą na plastik. Trzyma do śmierci

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

aaa , dzięki bardzo . Juz poszedl do malowania bo sam sie jednak nie podejmę