Czyżbyś miał w swojej 145 1.4 BX Turbo ?Napisał Karol88
![]()
Zasugerowałem sie tym panelem po lewej od zegarów :mrgreen:
A co do ramek, efekt jest na prawde super.
Czyżbyś miał w swojej 145 1.4 BX Turbo ?Napisał Karol88
![]()
Zasugerowałem sie tym panelem po lewej od zegarów :mrgreen:
A co do ramek, efekt jest na prawde super.
To nie jest wskaźnik ciśnienia turbo tylko podciśnienia w kolektorze ssącym
Pomaga oszczędzać paliwko![]()
Pewnie nie chodzi Ci o elektrykę, bo z tym to każdy by sobie poradził+,- i memory żadnej filozofii.
Do zestawu jest dołączony wężyk z trójnikiem.
Jak patrzysz od przodu na silnik to z górnego, prawego ramienia kolektora ssącego wychodzi czarny wężyk i idzie powiem że nie wiem do czego, ale zaraz za kolektorem (jakieś 5cm) przecinasz ten wężyk i wstawiasz trójnik. Do wolnego ramienia podłączasz wężyk z zestawu i prowadzisz go do kabiny. Drogę musisz wybrać sam biorąc pod uwagę miejsce zamontowania licznika. Pamiętaj aby wężyk w żadnym miejscu się nie załamał, bo licznik nic nie pokaże. Na koniec wężyk podłączasz do licznika. Ot Ci cała filozofia![]()
Przyznam, że obwódki prezentują się bardzo ładnie. Nie wiem czy u mnie efekt byłby również zadowalający, bo mam białe tarcze na zegarach ;//
Co do wskaźnika podciśnienia z ciekawości zapytam - w jakim zakresie zmieniają się wskazania?
Zastanawiam się jednak czy w silnikach z wtryskiem bezpośrednim taki wskaźnik ma rację bytu? W silnikach z gaźnikowym zasilaniem w paliwo wiem, że się sprawdzało, ale tu? Widzisz Kolego jakiś efekt?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
własnie się nad nimi zastanawiam, masz może zdjęcie jak to po ciemku wygląda oświetlone?Napisał as
Wskaźnik u mnie działa w zakresie od 0 do -0,7 bara
na bialych zegarach tez wyglada fajnieja mam jeden zegar bialy i jest ok
czy jak montowaliscie na nawiewach szczegolnie tych na drzwiach to musialiscie je przyklejac bo nie wchodza dokladnie ?
Jeśli mam być szczery- nie bardzo podobają mi się te białe tarcze zegarów, wydaje mi się, że czarne wyglądałyby ładniej. Może nie tyle same tarcze mi się nie podobają co właśnie podświetlenie, bo ten zielony jest trochę już wypłowiawy ;//Napisał nietyx
A swoją drogą zastanawiam się czy białe tarcze zegarów były montowane seryjnie czy ktoś coś cudował?
Pomaga Ci to coś w oszczędzaniu paliwa, widzisz jakiś pozytywny efekt? Ile Cię to kosztowało?Napisał Karol88
Tak nieśmiało zapytam - co to za zegar nad wskaźnikiem podciśnienia na ssaniu?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.