I co o tym sądzicie...?
I co o tym sądzicie...?
Wiesz że też mam taki sam problem , zalewa mi świece w I i II gnieździe , i jestem świeżo po wymianie uszczelki ;d nawaliłem silikonu wystarczająco ale wyciek w tych II gniazdach mi nie ustąpił,
I co tam się okazało? Bo u mnie postęp zalewa tylko II komorę świecy...
A macie jakieś objawy jak świece są pozalewane? Odczuwalne zmiany w pracy silnika? Od tak zajzeliscie pod pokrywę zaworow ? Czy coś się działo ?
Czy tylko trochę zalane są świece i nic się nie dzieje prócz tego ze gdzieś się sączy?
Tak nie ma tej iskry co potrzeba i ona rozchodzi się inaczej , auto po prostu nie jezdzi tak jak powinno , chodzi o osiągi...
Brat miał podobny problem VB i po wielu roznych probach znalezieniu przyczy, okazalo sie ze problemem byla jakas nieszczelnosc juz niestety nie pamietam gdzie, ale wszystkie czesci musialy byc mega spasowane. Wiem ze nie pomoglem, ale taki trop z mojej strony.
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Zdejmij pokrywę umyj i wysusz. Załóż uszczelkę i śruby. Po odwróceniu pokrywy (uszczelką do góry) sprawdź ile wystają tulejki śrub. Tulejka powinna być schowana w uszczelce minimum 1mm. Jeżeli tak nie jest, trzeba je wyjąć i zeszlifować.
Jeżeli wszytko jest ok. to pozostaje luźny korek wlewu oleju (uszkodzona uszczelka lub pęknięty korek).
plastikowe dekle w ts tak mają bo pod wpływem temperatury silnika potrafią się odkształcić i najlepiej jest nową uszczelkę włożyć na silikon