To odpowiedz na pytanie skąd ta kiepska opinia i niska cena W CAŁEJ EUROPIE ? Nie tylko w Polsce.
To odpowiedz na pytanie skąd ta kiepska opinia i niska cena W CAŁEJ EUROPIE ? Nie tylko w Polsce.
Jak was tak boli to auto to nie myślcie o nim i będzie wam się lepiej spało. Koledze radze żeby wszedł na dział o 147 i poprzeglądał tematy, a jak ma jakieś pytania to napisze na priv do kogoś na pewno lepiej na tym wyjdzie![]()
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!
Tak starałem się wymyślić równie wujowe auto wyprodukowane w Europie zachodniej no i nic mi do głowy nie przychodzi. A jeśli chodzi o auta wyprodukowane we wschodniej części naszego kontynenu to cóż... trzy miesiące to chyba maks dla tego jakże wspaniałego auta w tamtych warunkach
A skąd taka kiepska opinia? No cóż pewnie na imprezach % pani Sztajnbach rozpowiada ploty i cała Europa łyka![]()
Kaczka to max co może ze 147 być
- - - Updated - - -
A co do zlotów to... to co? Przyjadę i dowiem się, że nie jestem alfaholikiem (bo nie jestem) gdyż nie uważam, że 156 TS 16V za najlepszy wóz na świecie? .................................................. .......
PS
Oczywiście generalizuję...
PS2
PS już nieaktualne.
Ostatnio edytowane przez omron8 ; 24-07-2013 o 22:44 Powód: obtrażanie
Ojej, auto jak najbardziej ok, większość opinii wystawionych ogólnie o alfach ma początek wtedy kiedy dochodzi do awarii a na prawdę ważne jest kto ci to auto naprawia bo inaczej się zrazisz a ja akurat trochę naprawiam i cos mogę powiedzieć. Dużo jest poprawek szczególnie rozrzadu i innych drobnoustrojów :-) po nie udanych próbach diagnostyki itp. Panewki w ts profilaktycznie w okolicach 200tys.Wariator tez nic strasznego czy świece a nawet liczba sond i przeplywomierz. W każdym innym aucie będzie to samo a nawet i gorzej jeśli było tylko używane a nie serwisowane. Jak będziesz potrzebował rzetelnych podpowiedzi to wal, najlepiej założyć jakiś budżet początkowo niż później się denerwować z za późno wykryte usterki. Diesel to już jak kto lubi, dwumas ale to już codzienność i inne takie drobne, koszty będą w każdym przypadku
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
a dla mnie to se piszta najgorzej jak chcecie o alfach różnego rodzaju - takie opinie tylko obniżają wartość auta - czyli dla mnie bonus - kupię tanio fajne autko w dobrym roczniku w dobrym wyposażeniu
a że za jakiś czas będę sprzedawcą ?? nie będę raczej
156 - zastanawiałem się - uprzedził mnie kierowca TIR'a
GT - też mi żal patrząc na cennik googlowy i jak już tyle porobione to wolę dać żonie na dojazd do roboty :-) , no chyba że nie uskładam na kolejny model to wtedy będę się zastanawiał ...
- - - Updated - - -
ale jak na teraz to piszcie wszyscy którzy potraficie że alfa to złom i jest do dooopy i sie psuje i części drogie i mechaników nie ma dobrych itp itd
popieram Was w tym pisaniu
- - - Updated - - -
p.s.
najgorzej to proszę pisać zdecydowanie o :
159 sw diesel , jeszcze gorzej jak ma jasną skórę , jeszcze gorzej jak jest czarna i jeszcze coś tam :-)
brera 2.4 / tbi , jeszcze gorzej jak jest czerwona, chabrowa , też jeszcze gorzej jak z fajną skórą :-)
No i w zasadzie puenta bociana to najlepszy wyraz również moich marzeń motoryzacyjnych u piszcie co chcecie
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Skoro już jesteśmy przy niższej cenie używanych Alf to trzeba tez zauważyć, ze 147 w chwili zakupu był sporo tańszy niż A3.
Dziękuję baaardzo, za nie odpowiedzi na moje pytanie, temat założony w temacie, ale dyskusja podobna do tych czy lepsze góry czy może.
oglądałem kilka alf - 3 - w każdej był zepsuty włącznik szyby kierowcy, w jednej był zepsutu liczi kilometrów, jedna 1.6 TS120KM na wolnych obrotach chodziła jak diesel, coś mnie nie pokoiło w tym silniku. Szukam dalej.