W BOSE nie ma tweeterów - to już zostało wiele razy napisane, nawet w cytowanym przez Abidibi1509 wątku.
Montaż z przodu jak i z tyłu jest banalny - sam robiłem fotorelację także w cytowanym wątku.
W BOSE nie ma tweeterów - to już zostało wiele razy napisane, nawet w cytowanym przez Abidibi1509 wątku.
Montaż z przodu jak i z tyłu jest banalny - sam robiłem fotorelację także w cytowanym wątku.
podłączyłem z tyłu głośnik do tych kabli, które znalazłem i nie zagrał wydaje mi się, że te kable idą do wzmacniacza, który fabrycznie był w bagażniku więc sprawdziłem jakie kable wychodzą z tego boczku w którym jest fabrycznie subwoofer bose i wzmacniacz, w załączniku przesyłam zdjęcia tych kabli, dodam, że kable z wtyczkami o kolorze czarno-niebieskim i brązowym są "luzem" tzn. z jednej strony są te wtyczki a z drugiej strony są ucięte i zaizolowane. Może ktoś się orientuje do czego jest każda z tych wtyczek?
![]()
a ja mam tweetery z tyłu, z przodu tak jak u wszystkich-brak.
pzd.
Chciałbym jeszcze się od was dowiedzieć czy oryginalnie w systemie z Bose są gdzieś zamontowane zwrotnice, ponieważ zakupiłem zestaw odseparowany głośników, a po rozebraniu boczku drzwi są dwa kable prawdopodobnie jeden do tweetera i jeden do woofera. Nie chcę podłączać woofera i tweetera osobno bez zwrotnic pod te dostępne kable ponieważ obawiam się spalenia tweeterów. Pytanie czy oryginalnie głośniki w wersji Bose i bez mają wbudowane "zwrotnice" w głośnikach czy znajdują się one ukryte gdzieś głęboko w elektryce. Pozdrawiam.
Gdzie się znajdują nie wiem, ale zwrotnice są zamontowane seryjnie. Ja montowałem same tweetery (chociaż zwrotnice były w zestawie) i nic się nie spaliło![]()