Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Temat: Alfa Romeo 156 JTD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Alfy poprostu sa tanie ;/

Użytkownik Rowerzysta Avatar bosniak_sg
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado Zobacz post
    Alfy poprostu sa tanie ;/

Albo po prostu, facet ma do wymiany rozrząd, pasek urządzeń pomocniczych, z 2 wahacze z 2 amory, jakiś Zimerring na wale, coś z paleniem na zimnym (ciepłym) motorze, wydatek rzędu 3-5 tys. zł więc woli opuścić cenę pchnąć do "żyda" i niech inny naiwniak się martwi, a potem Alfa BLEEE jak kupi takiego syfa.

Shady
    Gość

Arrow Alfa 156 1.9 JTD za 10tys zł możliwe?

Witajcie!

Zacznę od początku

Mój tata zaraził mnie Alfami jakies 4-5lat temu (mam 20lat) Teraz jeździ AR 156 2.4 m-jet 04r.
    Do rzeczy: Jako "biedny student" z wielkim trudem pracując w nocy itp itd uzbierałem 10 tys zł. Chcę za te pieniądze kupić AR 156 z silnikiem 1.9 JTD.
    Głownie chodzi mi tutaj o oszczedność. Z benzyny wyleczyłem się kiedy miałem SC 900. Gazu nie uznaję poprzez brak jakiegokolwiek doświadczenia z nim. Pozostał diesel.

Przeglądam różne oferty na otomoto itp aut jest kilka. różne wersje i roczniki 98:99r
    Doradźcie mi na co mam zwrócić uwagę przy zakupie jeżeli chodzi o silnik.
    Takie rzeczy jak szyby, reflektory, tapicerki, poduchy,mastyki czy przerwy/szczeliny technologiczne są mi znane nie od dziś. Auto chcę kupić od kogoś z domu, komis nie wchodzi w gre, a to co w niemczech stoi wychodzi ponad budżetem z opłatami.

Przeszukując forum wzdłuż i wszerz znalazłem tylko tyle, że:
    auto na zimnym silniku ma nie kopcić, szukać wycieków w okolicach turbiny, sprawdzić jak auto sie zbiera itp. Ale co jeszcze?

Wiem, że większość z Was napisze ze za te pieniądze to szrot, albo odłóż więcej kasy i dopiero za 15 tys kup coś sensownego... Wiem macie racje, lecz po 1 nie mam jak więcej kasy uzbierać a bez auta to lipnie jest, a po 2 wole kupić tańszą alfę i dołożyć do niej te 3-4 tys i mieć auto sprawdzone itp. Nie boję się otarć, blacharek itp, znajomi mechanicy zajmą sie nia za przysłowowe grosze.

Pomóżcie! Pozdrawiam!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Shady Zobacz post
    Witajcie!

Zacznę od początku

Mój tata zaraził mnie Alfami jakies 4-5lat temu (mam 20lat) Teraz jeździ AR 156 2.4 m-jet 04r.
    Do rzeczy: Jako "biedny student" z wielkim trudem pracując w nocy itp itd uzbierałem 10 tys zł. Chcę za te pieniądze kupić AR 156 z silnikiem 1.9 JTD.
    Głownie chodzi mi tutaj o oszczedność. Z benzyny wyleczyłem się kiedy miałem SC 900. Gazu nie uznaję poprzez brak jakiegokolwiek doświadczenia z nim. Pozostał diesel.

Przeglądam różne oferty na otomoto itp aut jest kilka. różne wersje i roczniki 98:99r
    Doradźcie mi na co mam zwrócić uwagę przy zakupie jeżeli chodzi o silnik.
    Takie rzeczy jak szyby, reflektory, tapicerki, poduchy,mastyki czy przerwy/szczeliny technologiczne są mi znane nie od dziś. Auto chcę kupić od kogoś z domu, komis nie wchodzi w gre, a to co w niemczech stoi wychodzi ponad budżetem z opłatami.

Przeszukując forum wzdłuż i wszerz znalazłem tylko tyle, że:
    auto na zimnym silniku ma nie kopcić, szukać wycieków w okolicach turbiny, sprawdzić jak auto sie zbiera itp. Ale co jeszcze?

Wiem, że większość z Was napisze ze za te pieniądze to szrot, albo odłóż więcej kasy i dopiero za 15 tys kup coś sensownego... Wiem macie racje, lecz po 1 nie mam jak więcej kasy uzbierać a bez auta to lipnie jest, a po 2 wole kupić tańszą alfę i dołożyć do niej te 3-4 tys i mieć auto sprawdzone itp. Nie boję się otarć, blacharek itp, znajomi mechanicy zajmą sie nia za przysłowowe grosze.

Pomóżcie! Pozdrawiam!
    Coś mi się wydaje, że słabo na forum szukałeś, bo w kwestii zakupu AR 156 jest tutaj mnóstwo tematów, a posty z pytaniami i prośbą o poradę pojawiają się ostatnio, jak grzyby po deszczu więc ciężko jest każdemu z osobna odpowiadać i powielać siebie lub innych kilka razy. Tutaj masz link do dość obszernego materiału o AR 156.
    http://www.forum.alfaholicy.org/pora...up_porady.html

Shady
    Gość

Domyślnie

No to już przeczytałem, wiem już o turbinie aby nie była głośna. Lecz jak jest z innymi rzeczami? Wiem, że trzeba sprawdzić całą elektrykę, lista kontrolna trochę pomaga. Może ktoś ma jakieś jeszcze sugestie odnośnie silnika i mechaniki?

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Wiesz co, jak się nie znasz to podjedź autem do serwisu,
    odżałuj 50-200zł i będziesz wiedział co i jak. Jak auto ok,
    to warto, jak jest coś do roboty to cenę zbijesz, a jak wrak to uciekaj
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Pablo36k
    Gość

Domyślnie

Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Piotr 30
    Mieszka w
    kujawsko-pom.
    Auto
    156 1,9-Sportpack (była).. jest - GT 1.9 JTD (177KM)

Question Czy warto kupic belle z wtryskiem do wymiany

Mam na oku 156 2,4jtd, Ogólnie fajna bella, ale jak mowi sprzedający 1 wtrysk jest do wymiany. Na wolnych obrotach słychac nierówna prace silnika, a w czasie jazdy ma odczuwalny brak mocy. Koszt podobno niewielki 200-300 zł. ale czy to napewno są objawy tego wtrysku i potem nie okarze sie ze jeszcze to i to trzeba robic? Nadmienie tylko,ze sam sprzedający nie bedzie tego naprawiał z powodu braku czasu i chce sprzedac w takim stanie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r

Domyślnie

Przy czymś takim nigdy nie wiadomo, czy to jeden wtrysk padnięty, czy może cały komplet + turbosprężarka. Najlepiej umów się ze sprzedającym do jakiegoś serwisu. Wymienią wtrysk na miejscu i jak będzie wszystko OK to płacisz za wymianę i za auto...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Piotr 30
    Mieszka w
    kujawsko-pom.
    Auto
    156 1,9-Sportpack (była).. jest - GT 1.9 JTD (177KM)

Domyślnie

tez tak zasugerowałem, ale facet mowi ze czesto wyjezdza i nie ma czasu...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia