w poniedziałek instalacja nowego rozrusznika sercowego dla alfy.. wydaje mi się że auto dobrze jeździło na tym turbo...ciekaw jestem czy może być lepiej...zobaczymy.
Butowanie na zimno i gaszenie na gorąco, to najbardziej szkodzi. Wbrew pozorom szybka jazda na dobrym, świeżym i rozgrzanym oleju nie jest zabójcza dla silnika (w ramach rozsądku, 60 minut z gazem w podłodze na autostradzie może zabić większość silników). Zabijają go właśnie akcje w stylu stary olej, opiłki, przeciągnięcie po biegach na zimnym i gęstym oleju. A to na pewno wina turbo a nie węża?
ex Alfa Romeo GT JTD Q2 http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/98036-gt_1_9jtd_q2_kompot.html
Kolego jak chcesz regenerować turbo to polecam REGSTAR, wysyłasz i za trzy dni masz ją w domu, koszt około 900 stów, robią mnóstwo turbin grupy fiata, ja na swojej już 62 tyś i jest jak nówkanawet jak u cinka na hamowni byłem to nie mógł uwierzyć że to turbo po regeneracji. Kolega z wawy z serwisu fiat, alfa, lancia wysyła do nich mnóstwo turbin i wszystkie chodzą jak złoto, on ma swoją i już 160 tyś przejechane i wciąż jest w stanie dobrym.
- - - Updated - - -
A jeszcze jedno taka mała antyreklamalepiej omijać wszystkich fachowców w tej dziedzinie z okolic Łodzi, Zgierza, innych podłódzkich miejscowości bo fachowcy to oni są ale tylko do brania pieniędzy. A każda reklamacja kończy się tekstem " nieprawidłowy montaż lub nieprawidłowa eksploatacja" i w dupie cię mają.
a ta regeneracja to regeneracja starych elementów czy wymiana?
nieznam się ale chyba druga opcja jest lepsza?
Na to pytanie ci nie odpowiem, ale jakie to ma znaczenie, liczy się efekt a jakimi środkami oni to robią to już nie kierowcy zmartwienie. Grunt że turbina śmiga jak ta lala![]()
Tak jest
Pracę już zleciłem podobno dobremu lokalnemu zakładowi... mam nadzieje że będę równie zadowolony jak Ty