No i piszecie tak samo jak typowi "fanatycy" danej marki . A nie lepiej uswiadomić gościa jakie są plusy i minusy tego auta ??? Może gość kupuje za ostatnie pieniądze auto a potem serwis go przerosnie i się załamie . Kolego qwer3 - przewertuj allegro w poszukiwaniu częsci - skup się na zawieszeniu ( które jest jednym z najwiekszych wydatków w 147/156 - moim zdaniem poronione zawieszenie ) . Silnik 1,9 JTD jest Bdb silnikiem pod warunkiem ,że nie trafisz na egzemplarz katowany lub oszczędnie serwisowany . Przy zakupie zwróciłbym podstawowo własnie uwage na zawieszenie- niezbyt wytrzymuje trudy naszych dziurawych dróg , maglownice które w autach włoskich są małowytrzymałe . Turbina i cała reszta to już loteria jak w każdym innym aucie . Osobiscie jak się uparłeś na 156 to proponowałbym 2,5 V6 i dobry gaz ( niema turbo ani innych pierdół dieslowskich ,które się prędzej czy pózniej wysypią ) . Koszt zrobienia zawieszenie porównywalny z Passatem B5 ( wielowachacz ) wachające się ( całość od poduszek przez amory ze sprezynami po wachacze ) w cenach od ok 2000pln do.... dużo więcej na oryginałach. Jak chcesz tanie auto i pojemne to se odpusć . Alfa ze względu na mniej popularną marke , rzekłbym "egzotyczną" ceny podzespołów ma dość wywindowane względem konkurencji . Oczywiście nadrabia to wszystkim innym i daje niesamowitą frajde z jazdy a wyglądem zabija połowe nowszych wynalazków . Musisz sobie zrobić "rachunek sumienia" i okreslić czego oczekujesz od auta . Ja przesiadłem się z BMW ( a było ich kilka ) i jestem zadowolony .