Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Znawcy

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Takim pseudo znawcom najlepiej mówić że Alfa nie jest dla biedaków. Pancerwagony są dla nich. Następnie na stwierdzenie że "to coś" (część) tyle kosztuje mówi się - TO CO Mnie stać . Na tym na ogół rozmowa się kończy hehe.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

W 155 V6 wyjęcie alternatora to nielada wyczyn ,ja wyjmowałem go po rozpołowieniu.Szybciej i mniej roboty.Wada potrzebna druga osoba na chwilę do pomocy.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix
    ja wyjmowałem go po rozpołowieniu
    Teraz juz wiem kto tak robil Piotrek jestem pod wrazeniem tego wyczynu :shock:
    Sorry za OT
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

RAQ
    Gość

Domyślnie

Tak takich znawcow juz poznalem a mam Alfe od 3 tygodni.Nie martw siewasyl, sa znawcy i znawcy.
    Pozdro dla cibie.

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

A ja wciąż szukam takiego mechanika, który by nie kręcił nosem na AR TS ;]

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz A.
    Cytat Napisał piotriix
    ja wyjmowałem go po rozpołowieniu
    Teraz juz wiem kto tak robil Piotrek jestem pod wrazeniem tego wyczynu :shock:
    Sorry za OT
    Mnie ten facet juz niczym nie zaskoczy.... jakby ktos napisal, ze Piotriix wymienil panewki przez rure wydechowa, nawet nie mrugne okiem.
    Nawet nie potrafie wymyslec, jak wyglada rozpolawianie altera.... to przekracza moje granice pojmowania samochodu....
    respekcik

dominik.m
    Gość

Domyślnie

Troszkę z innej strony, ale sytuacja obrazująca znawców.

Pamiętam jak przez mgłę, ale było to tak:
    Znajomy jeździ Land Roverem, sytuacja dotyczyła albo jego Dyskoteki albo Range Roverka.
    Podjechał na warsztat linkę od ręcznego wymienić. Śpieszyło mu się, więc podjechał do pierwszego lepszego Henia z kolorowym szyldem na którym 80% marek aut...
    Mechanik wymiany dokonał jak trzeba, i podchodzi, ponieważ jak się okazało, też "miłośnik" off road-u (*miłośnik - zaraz nastąpi wyjaśnienie). Pyta znajomego czy nie nosi się z zamiarem sprzedaży/wymiany (kumpel w 7 niebie, bo w końcu komuś się ta kobyła spodobała). Auto było kupione kilka m-cy wcześniej, więc rozczarował gościa mówiąc że nie bardzo.

Na to mechanior zaczął sypać wadami tych aut jak z rękawa, niektóre nawet wydawały się nielogiczne (np. urywające się spod podwozia koło zapasowe... - nie zauważył pewnie, ale montowane jest na drzwiach tylnych).
    Chcąc jeszcze bardziej zabłysnąć, zaprosił znajomego na tyły, aby pokazać swojego Suzuka Grand Vitarę. Jak się okazało, chciał właśnie sprzedać go, i myślał że może znajdzie chętnego.
    Kilka słów o aucie - wygląd rasowo terenowy - podrapany, ubłocone nadwozie, wyciągarka itp.Nawet opony na ciężkie warunki, nie nadające się do codziennego użytku.
    Jak się później okazało, ów mechanik samochodem dojeżdża do pracy i do sklepu po bułki, w żadnym terenie nie śmiga. Z off roadem miał tyle wspólnego, co ja z ojcem Rydzykiem. Auto z takim wyposażeniem zakupił kierując się prawdopodobnie kryzysem wieku średniego. Ubłocony jeździ celowo, bo tak jest ładniej , a wyciągarkę dołożył - ATRAPĘ :shock: .

Ale na koniec:
    [Mechanik]: Ale wiesz Pan co, moim to chociaż można przez płytką rzekę przejechać, taką do progów..., można się pobawić... (tutaj jeszcze jakiś nie miły tekst w stronę Landa poszedł, że sobie koła może pourywać czy coś).
    [Znajomy]: No taaak..., trudno.
    I w tym momencie zakończył już i tak za długą pogaduszkę z off roadowym mechanikiem, bo nawet "Znawca" nie wiedział że w tym modelu Landa całe okablowanie puszczone było pod dachem i można przejechać przez wodę mając wodę (siedząc za kierownicą), i samochód nie musi wyglądać jak wyciągnięty z bagna żeby można o nim było powiedzieć - terenowy.

Powyższy przykład obrazuje, jak niewiele potrzeba aby w oczach przechodnia stać się "kolesiem" w terenówce, na którego monstrum także sąsiedzi i znajomi patrzą z respektem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

hehe, dobre z ta panewka no i rozpolowieniem kazdy sposob jest dobry, ale ten wadliwy akurat bo trzeba drugiej osoby :/
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

hehe, dobre z ta panewka no i rozpolowieniem kazdy sposob jest dobry, ale ten wadliwy akurat bo trzeba drugiej osoby :/
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix
    W 155 V6 wyjęcie alternatora to nie lada wyczyn ,ja wyjmowałem go po rozpołowieniu.Szybciej i mniej roboty.Wada potrzebna druga osoba na chwilę do pomocy.
    Może jakiś opis do działu Zrób To Sam :wink: