Strona 20 z 50 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 496

Temat: Prośby o OGLĘDZINY aut z naszego regionu - TU WPISYWAĆ! -

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Kubster Zobacz post
    Cześć,

Ponieważ nie trafiłem na nikogo kto widziałby ową czarną Alfę GT: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...C19378524.html
    a ja pokusiłem się na weekendowy wyjazd do Torunia, chciałbym podzielić się z Wami moimi wrażeniami...

Tak na marginesie to szukam Alfy GT może od ponad 2 tygodni, dlatego też nie miałem w pełni rozeznania które ogłoszenia na allegro grzeją przysłowiową ławę, a które godne są uwagi. Prawdopodobnie stąd takie moje przypadki.

Czarna, bezwypadkowa, z podgrzewanymi fotelami, 18''-stki - jest rzeczywiście taka jak na zdjęciu. Zadbane auto z Niemiec, na pierwszy rzut oka nie budzi żadnych zastrzeżeń.
    Pierwsze co mnie wmurowało to przebieg - o 25 tysięcy więcej nabity licznik oraz to że kierownica dosyć ciężko chodzi jak na auto ze wspomaganiem. Sprzedający komisowicz, walił głupa, że myślał że to przez takie duże opony tak się ciężko kręci"...
    Natomiast po jakimś czasie wstępnych oględzin zorientowałem się, że wydech słychać w podwoziu, a nie na końcówce.

Mam zasadę, że auta które chce kupić prowadzę wpierw do serwisu ASO, taki też miałem zamiar, ale po tych pierwszych zaskoczeniach byłem jak pies zbity z tropu, Wziałęm w końcu Alfę na serwis, choć od początku miałem przeczucia żeby tego nie robić.
    W ASO wyszły niebanalne sprawy:
    - niedziałająca pompa układu wspomagania
    - przecięta siatka tłumika
    - amory na poziome 58%
    - skrzypiące przednie wahacze
    Po tym wszystkim nie było już do śmiechu. Koleś, który przez telefon zachwala mi zawieszenie, mówiąc, że jest auto z Niemiec to typowa hiena komisowa. Może i kulturalny i na luzie, ale takich rzeczy się nie robi. Ludzie, szanujmy się...

Tak dla zabawy potargowałem się o auto, które już praktycznie od razu spisałem na straty. Koleś zszedł o 3 tyś. mniej. No ale cóż, i tak zostawiłem go z kwitkiem.
    Ogólnie jedno wielkie nieporozumienie.
    Na szczęście w sobotę czeka na mnie czerwona bella http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-190k...C20533345.html - i na to wychodzi że od przyszłego tygodnia będzie w moim posiadaniu.

Pozdrawiam wszystkich
    Kuba
    Jutro być może będę oglądał tą w Gdyni.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Świeżak Avatar Kubster
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Obecnie MY19 Giulia Super 200 KM, wcześniej GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Jutro być może będę oglądał tą w Gdyni.
    Jutro, czyli w piątek?

Ja będę tam w sobotę. Napisałem "czeka na mnie" bo dałem już zadatek.

Szerszeń, jak będziesz dzisiaj, to daj znać jak po oględzinach.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Jutro, czyli w piątek?

Ja będę tam w sobotę. Napisałem "czeka na mnie" bo dałem już zadatek.

Szerszeń, jak będziesz dzisiaj, to daj znać jak po oględzinach.
    Miałem oglądać dla kogoś innego z Forum, ale jeżeli dałeś zadatek to daruję sobie.
    Odważny żeś :-)
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Miałem oglądać dla kogoś innego z Forum, ale jeżeli dałeś zadatek to daruję sobie.
    Odważny żeś :-)
    Tak, ale zanim za nią zapłacę to wpierw jadę do ASO Fiata. Próbuje umówić jeszcze wizytę w V-tech Pomorze w Kosakowie (niepokoi aż taki wysoki chiptuning silnika, więc chcę to u nich sprawdzić). Jeśli cokolwiek będzie nie tak w ASO lub w tuningu to zwrot kasy i tyle.

Jestem ciekaw jaki jest stan filtra FAP/DPF, przy takiej mocy to może być ostro nadwyrężony.

Szerszeń, a może byś jednak podjechał? Masz rzut beretem. Ja się muszę tłuc z Poznania... Przynajmniej na coś byś mnie uczulił
    Ja o to auto wypytałem się dosłownie wszystko, dzwoniłem do ASO Niemcy i sprawdziłem historię po VIN-ie, koleś z Komisu na moja prośbę jeździł autkiem, że sprawdzić zawieszenie, hamulce, moc itd. Rozrząd wymieniony rok temu. Wiadome jest że ma przejechane kluczem po całej karoserii, ale dla mnie to już drugorzędna sprawa.

Look-nąłbyś, z alfami masz widzę więcej do czynienia niż ja.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Tak, ale zanim za nią zapłacę to wpierw jadę do ASO Fiata. Próbuje umówić jeszcze wizytę w V-tech Pomorze w Kosakowie (niepokoi aż taki wysoki chiptuning silnika, więc chcę to u nich sprawdzić). Jeśli cokolwiek będzie nie tak w ASO lub w tuningu to zwrot kasy i tyle.

Jestem ciekaw jaki jest stan filtra FAP/DPF, przy takiej mocy to może być ostro nadwyrężony.

Szerszeń, a może byś jednak podjechał? Masz rzut beretem. Ja się muszę tłuc z Poznania... Przynajmniej na coś byś mnie uczulił
    Ja o to auto wypytałem się dosłownie wszystko, dzwoniłem do ASO Niemcy i sprawdziłem historię po VIN-ie, koleś z Komisu na moja prośbę jeździł autkiem, że sprawdzić zawieszenie, hamulce, moc itd. Rozrząd wymieniony rok temu. Wiadome jest że ma przejechane kluczem po całej karoserii, ale dla mnie to już drugorzędna sprawa.

Look-nąłbyś, z alfami masz widzę więcej do czynienia niż ja.

Słowo tych komisantów nic dla mnie nie znaczy. W zeszłym tygodniu sprawdzałem tam 156 FL dla jednego Alfaholika. Jak wyszło, że trochę dużo była malowana, to mi wmawiali, że mam rozkalibrowany miernik. A uszkodzenia, które znalazłem podsumowali "Alfa tak ma". Mechanikiem nie jestem, ale akurat, co Alfa ma, a czego nie, to wiem i nie lubię, jak ktoś robi ze mnie idiotę.
    OK, podjadę.
    Pytanie co, jeżeli uznam, że nie warto?

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Słowo tych komisantów nic dla mnie nie znaczy. W zeszłym tygodniu sprawdzałem tam 156 FL dla jednego Alfaholika. Jak wyszło, że trochę dużo była malowana, to mi wmawiali, że mam rozkalibrowany miernik. A uszkodzenia, które znalazłem podsumowali "Alfa tak ma". Mechanikiem nie jestem, ale akurat, co Alfa ma, a czego nie, to wiem i nie lubię, jak ktoś robi ze mnie idiotę.
    OK, podjadę.
    Pytanie co, jeżeli uznam, że nie warto?
    Bez względu na wynik odpalam Ci 50 dych za usługę. Podasz mi później numer konta.
    Tak czy siak muszę jutro jechać, przynajmniej będę miał cenne argumenty za lub przeciw.

Powodzenia i czekam na wieści wieczorem.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Bez względu na wynik odpalam Ci 50 dych za usługę. Podasz mi później numer konta.
    Tak czy siak muszę jutro jechać, przynajmniej będę miał cenne argumenty za lub przeciw.

Powodzenia i czekam na wieści wieczorem.
    Nie pytałem o kasę, tylko o to, czy warto jechać, jeżeli rzeczywistość okaże się mało zachęcająca.

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Nie pytałem o kasę, tylko o to, czy warto jechać, jeżeli rzeczywistość okaże się mało zachęcająca.
    Wiem, że chodziło o to co będzie gdy będzie kicha. Ja tam pomocnym ludziom nigdy nie szczędzę

Szerszeń, muszę jutro jechać bo wpłaciłem zadatek.
    Przeczuwam, że wszystko będzie dobrze obym się nie mylił...

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Wiem, że chodziło o to co będzie gdy będzie kicha. Ja tam pomocnym ludziom nigdy nie szczędzę

Szerszeń, muszę jutro jechać bo wpłaciłem zadatek.
    Przeczuwam, że wszystko będzie dobrze obym się nie mylił...

Oczekuj wieści wieczorem.

---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 13:57 ----------

Auto wygląda ... (zapomniałem tego słowa, jak sobie przypomnę, to uzupełnię). Chodzi mi o rysy. To nie są rysy, to są rowy do gołej blachy praktycznie na całym aucie oprócz dachu. Na masce to ktoś wzorki wręcz pomalował. Całe auto do malowania i trzeba być tego świadomym.
    1. W aucie było jarane i to konkretnie.
    2. Trzeba to uczciwie powiedzieć - chociaż w przebieg wierzę, to wnętrze jest moim zdaniem zryte (porównując chociażby do GT z sierpnia).
    3. Są drobne braki, jeżeli chodzi o zaślepki, plastyki, ale to naprawdę drobnica.
    4. Lakier na całym aucie jest oryginalny, no oprócz nieudolnej próby zatuszowania tych rys.
    5. Jedna szyba (pasażer przód z 2006 roku, reszta 2004, 2005 - wszystko oryginał, ale ta z 2006 roku ma grubszą czcionkę).
    6. Auto ma wirusa w postaci boxa.
    7. Kopa ma niezłego, ale moim zdaniem sprzęgło nie wytrzymuje takiego obciążenia i się ślizga (jak pociągnąłem konkretnie na 2,3,4 biegu).
    8. Trochę za bardzo się buja przy ostrym wejściu w zakręt - są dwie teorie - sprężyny i/lub amory, albo zbyt wysoki profil opony.
    9. I druga gruba sprawa - buczenie zza kierownicy - wspomaganie, pompa ABS - nie wiem, na pewno jakaś pompa. Miałem problemy z połączeniem się z centralką ABSu, poszło dopiero za tysionc pincet podejściem i na wyświetlaczu sypnęło błędami, po niemiecku (bo tak język był ustawiony) - dość szybko się zmieniały, ale wyczytałem, że uszkodzenie ABSu. Tu mówię uczciwie, że nie wiem. Myślę, że należy założyć najdroższą z pomp.
    10. Klima, elektryka, domykanie, radyjko, wszystko chodzi.
    11. Płyny w normie.
    12. Jeden kluczyk.
    13. Błędów brak na ECU/ABS/airbag (aż dziwne, bo moim zdaniem akumulator raczej zimy nie wytrzyma, no chyba, że będzie lekka).
    14. Anormalne wydawały mi się lekkie drgania kiery na postoju - może poducha silnika.
    15. Biegi wchodzą gładko, pedały są wysoko, gumy na pedałach nie są poprzecierane.
    16. Opony OK.

Generalnie gadka była inna, bo tym razem był właściciel. Już nie miałem rozkalibrowanego miernika ;-) Podobno kupili bezpośrednio od Niemca.

Co uważam - jeżeli te rysy Ci nie przeszkadzają (a tak pisałeś), to egzemplarz chyba wart grzechu. Można go wyprowadzić na naprawdę fajną furkę. Podstawy są raczej solidne. Tylko malowanie, parę plastyków, może sprzęgło (albo zdjęcie box'a) - trochę sianka pęknie...

Foty -> https://picasaweb.google.com/1138871...MWSkKe6ucys7QE

Zaraz też wrzucę gdzieś film.

W załącznikach logi z FESa. Zrobiłem pomiar podczas jazdy. Wrzuć info do działu GT, niech fachowcy się wypowiedzą.
    Ostatnio edytowane przez szerszeń ; 09-09-2011 o 20:00

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Autem można wracać na tych blachach co są, po zostawieniu kaucji (auto nie jest wymeldowane i ma "stałe" niemieckie blachy i ubezpieczenie na poprzedniego właściciela), lub też zabrać dokumenty, zarejestrować i wrócić z polskimi blachami już po samochód (podejrzewam, że po wpłaceniu większej części ceny). No, albo laweta.

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:23 ----------

Film się ładuje, za jakieś 50 minut powinien być widoczny na Tubie (MrSzerszenszerszen). Jakby co, to call me babe, ale już nie dziś.
    +48 66 16 043 16
    Ostatnio edytowane przez szerszeń ; 09-09-2011 o 20:55