Strona 20 z 29 PierwszyPierwszy ... 1011121314151617181920212223242526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 282

Temat: infotainment update

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

A to tak, "bajka" to najlepsze określenie na obietnice aktualizacji map Mopara (poczytaj na forum o walce wielu z nas z tymi aktualizacjami...). Co prawda sam wykupiłem przedłużenie aktualizacji na 3 lata, ale liczę na max jedną aktualizację rocznie - i byłbym baaardzo zadowolony

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Zgadza się, na dodatek opublikował to na www.alfaowner.com, na co FCA do dziś nie zareagowało, a chyba mają odpowiednich prawników na skinienie palca.
    wyręcza sie FCA, ludzie zamiast im zawracać głowę i frustrować się niekompetencją czy tym że nie chcą poaktualizować im niedopracowanego systemu to sami sobie wgrywają poprawkę która należy im się jak psu buda. dlaczego od razu prawnicy mieliby wkraczać - forumowicze robotę za nich robią
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Swoją drogą dziwne, że jest na to normalnie opcja w menu a producent nie udostępnia softu samodzielnie. Serwisowi to niepotrzebne bo oni i tak mogliby to robić własnymi interfejsami. A tak mamy możliwość wgrywania niepobieralnych aktualizacji a nie możemy wyłączyć ESC po ludzku

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    dlaczego od razu prawnicy mieliby wkraczać - forumowicze robotę za nich robią
    Zgoda. FCA mogłoby, ale z jakiegoś powodu nie chcą, zabraniać propagowania/rozpowszechniania nowego firmware do produkowanych sprzętów poza ich oficjalnymi kanałami dystrybucji. To się ceni.
    Natomiast nie wychwalam zawartości aktualizacji - sam zrobiłem z wersji 002.009.043 na 002.010.043 i nie zauważyłem żadnej poprawy, ale zrobiłem to by przekonać się osobiście, że to takie proste i dostępne.

Co do map Mopar - kupiłem używaną "G" z mapami w wersji 1026.9478 Europe i podczas powrotu w DW przez SC i potem aż do RZ kumpel porównywał trasę wytyczaną w samochodzie z trasą Google Maps w smartfonie i było prawie zawsze identycznie (ta sama trasa, ten sam czas oczekiwany przybycia), więc nie jest źle... nawet z aktualizacją raz na rok.

L.

Auto

Domyślnie

choćby 002.009.043 na wielu telefonach robił problemy z parowaniem Bluetooth, w niektórych przypadkach co jakiś czas trzeba było skasować sparowanie i zrobić od nowa bo się już nie łączyły. jest kupa innych poprawek, lista po włosku wcześniej napisana - przetłumacz sobie w googlu.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar marco_radik
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Giulia my21

Domyślnie

Witam, mam taką wersję oprogramowania i w serwisie powiedzieli iż jest to najnowsza jaką dysponują, aczkolwiek nie działa prawidłowo AA i pytanie czy rzeczywiście jest to najnowsza czy jest coś nowszego ?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    więc nie jest źle... nawet z aktualizacją raz na rok.

L.
    Nie jest raz na rok. Owszem, są problemy dla nawigacji z małym ekranem, tutaj faktycznie zastanawiałbym się czy warto wykupić aktualizację.

Ale dla ekranów 8.8 mapy wychodzą w miarę regularnie, jeśli nie ma 4 aktualizacji w roku to 3 są na pewno.
    W zeszłym roku była mapa w pierwszym kwartale, potem była czerwcowa i o ile dobrze pamiętam pojawiła się jakaś w lipcu/sierpniu która była ostatnią niezabezpieczoną (a może była to mapa dla mniejszej nawigacji?). W lipcu była zmiana w systemie mopar, pojawiły się daty ważności map itp.
    Potem była mapa we wrześniu, która była kilka razy poprawiana i ponownie publikowana bo była to pierwsza zabezpieczona mapa więc walczyli z tematem. Nie u wszystkich działała.
    No i jest aktualna mapa z listopada, już działająca i zabezpieczona.

W najbliższym miesiącu zapewne pojawi się jakaś marcowa.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marco_radik Zobacz post
    Witam, mam taką wersję oprogramowania i w serwisie powiedzieli iż jest to najnowsza jaką dysponują, aczkolwiek nie działa prawidłowo AA i pytanie czy rzeczywiście jest to najnowsza czy jest coś nowszego ?

masz stary syf, pierwsza jaka wyszla z AA na poczatku 2018r. ja w aucie z kwietnua 2018 mialem mv059 i mialem kupe problemow z laczeniem sie aa.mv090 masz najnowsza dla ciebie

Użytkownik Świeżak Avatar marco_radik
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Giulia my21

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    masz stary syf, pierwsza jaka wyszla z AA na poczatku 2018r. ja w aucie z kwietnua 2018 mialem mv059 i mialem kupe problemow z laczeniem sie aa.mv090 masz najnowsza dla ciebie
    Dzieki za odpowiedź, zastanawia tylko w rakim razie fakt wprowadzania w błąd ASO

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marco_radik Zobacz post
    Dzieki za odpowiedź, zastanawia tylko w rakim razie fakt wprowadzania w błąd ASO

infotainmentu nie updatuje się przez Witech2/OBD tylko przez USB wgrywając plik z pendriva może nie znają się? pliki moga pociągnąć z linka - jest service news. przy updtcie z wersji przed MV072 service news wymaga jeszcze updatu kilku modułów (IPC/BCM/AMP/LBSS/RBSS/ABS/PAM) - updaty pokarzą sie w Witechu po updatcie radia. Odeślij ich do service newsa 55.011.19 (o ile dobrze pamiętam)

inna sprawa że ASO ogólnie są niechętne updatowaniu aut. zgłoś problemy z AA, ale też wspomnij że np Ci się zawieszało radio - w historii poprawek nie ma nic o AA a oni musza mieć podkładkę z oficjalnej listy żeby zrobić to gwarancyjnie. z mojego doświadczenia nowe firmwary poprawiają AA - tak było u mnie choćby.

nie wiem jaki masz dokładnie problem z AA, próbuje się łączyć i np nie udaje się? łączy Ci się ten telefon w jakiś innych autach (np w salonie w nowszych)? pytam pod kątem czy masz w telefonie wszystko tip top.