Strona 20 z 79 PierwszyPierwszy ... 10111213141516171819202122232425262728293070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 784

Temat: MULTIAIR - alfa giulia ,stelvio 2.0 benzyna - rady , sugestie

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Cytat Napisał moosiak Zobacz post
    Miałem wymianę, na którą czekałem od połowy kwietnia do 4 maja i od 5 maja walczymy z błędami po wymianie. Nie są to błędy związane z multiairem tylko raczej z efektami po wymianie, których Panowie z ASO nie potrafią zdiagnozować - choinka, check transmisson, s&s off itp.
    Aktualnie na moją prośbę w końcu podmienią akumulator na nowy i sprawdzą czy to nie to. Przez ostatnie 2 tygodnie wymienili czujnik MAP i potem sprawdzali czy go dobrze podłączyli. Auto stoi uziemione.

Tak poza tym zero informacji i droga przez mękę.
    Czy była wykonana procedura wymiany mair w jednostce sterującej.
    Czy mair był zalany olejem przed złożeniem wszystkiego ???.
    Można prosić o kody usterek.?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Karol1
    Auto
    ALFA GIULIA VELOCE

Domyślnie

Cytat Napisał moosiak Zobacz post
    Miałem wymianę, na którą czekałem od połowy kwietnia do 4 maja i od 5 maja walczymy z błędami po wymianie. Nie są to błędy związane z multiairem tylko raczej z efektami po wymianie, których Panowie z ASO nie potrafią zdiagnozować - choinka, check transmisson, s&s off itp.
    Aktualnie na moją prośbę w końcu podmienią akumulator na nowy i sprawdzą czy to nie to. Przez ostatnie 2 tygodnie wymienili czujnik MAP i potem sprawdzali czy go dobrze podłączyli. Auto stoi uziemione.

Tak poza tym zero informacji i droga przez mękę.
    ASO - Wrocław ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar moosiak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał dziadzia82 Zobacz post
    Czy była wykonana procedura wymiany mair w jednostce sterującej.
    Czy mair był zalany olejem przed złożeniem wszystkiego ???.
    Można prosić o kody usterek.?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
    Podobno olej był wymieniony po założeniu. Świece nie.
    Chcieli, żeby płacić i za to i za to ale jak im przypomniałem, że to gwarancja to nagle tylko olej był wymagany. (auto ma przebieg 60kkm, świece były robiony 10kkm temu)

Teraz ciągle wywala P0107. MAP podobno wymienili w zeszłym tygodniu. W tym poprawiali wpięcie wtyczki...

Przed wymianą multi nie było takich błędów, auto stało 3 tygodnie bez ruchu i obawiam się, że to klasyczne problemy z aku, szczególnie, że pojawia się check transmission. Mam nadzieje, że dzisiaj się to rozwiąże.

Użytkownik Rowerzysta Avatar jml
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 TBi 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Karol1 Zobacz post
    Czekamy na informację
    ADF Wrocław, auto oddałem w czwartek wieczorem, wymiana MultiAir plus lakierowanie zderzaka i lusterka - poprawki po poprzedniej naprawie, plus zbieżność chcę żeby znów sprawdzili bo ciągle coś jest nie tak. Wczoraj dzwoniłem - dostałem info że elementy polakierowane ale jeszcze "schną" i że zaraz zaczną robotę z MA. Kolejny termin odbioru dziś (wątpię) albo piątek.

Mam wrażenie że oni estymują te naprawy jak junior software developer.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał jml Zobacz post
    ADF Wrocław, auto oddałem w czwartek wieczorem, wymiana MultiAir plus lakierowanie zderzaka i lusterka - poprawki po poprzedniej naprawie, plus zbieżność chcę żeby znów sprawdzili bo ciągle coś jest nie tak. Wczoraj dzwoniłem - dostałem info że elementy polakierowane ale jeszcze "schną" i że zaraz zaczną robotę z MA. Kolejny termin odbioru dziś (wątpię) albo piątek.

Mam wrażenie że oni estymują te naprawy jak junior software developer.
    Od dawna stoję na stanowisku, że ten serwis trzeba omijać szerokim łukiem. Ktoś tu pisał "że się poprawiło" ale z tego co czytam jest raczej po staremu.
    Mam sporo złych doświadczeń z czasów 159/Brery, które ostatecznie serwisowałem w Poznaniu.

ZBANOWANY Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Wcześniej: Alfa Romeo 159 2.2 jts, Teraz: Alfa Romeo Giulia Super

Domyślnie

A w GAM Długołęka ktoś coś poważniejszego niż przegląd, olej, klocki itp. robił?

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar jml
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 TBi 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Od dawna stoję na stanowisku, że ten serwis trzeba omijać szerokim łukiem. Ktoś tu pisał "że się poprawiło" ale z tego co czytam jest raczej po staremu.
    Mam sporo złych doświadczeń z czasów 159/Brery, które ostatecznie serwisowałem w Poznaniu.
    A ja do nich wróciłem właśnie, po krótkim epizodzie z GAMem. Poza tym że są opieszali i mają bałagan organizacyjny, to do żadnej naprawy mechanicznej czy serwisu który mi robili nie mam co się przyczepić, zawsze było OK. Poprawki robię właśnie do pierdół typu źle polakierowany zderzak.

W GAMie miałem większą akcję, opisywałem gdzieś kiedyś na forum. Po stanowisku serwisu typu - nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobisz - omijam szerokim łukiem. W GAMie w drugą stronę - organizacyjnie jakby bardziej ogarnięci i pro-klienccy (do pierwszego fuckupu), no ale robotę mi spi********.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Słabo to zatem wygląda. Ciekawe czy są już jakieś niezależne serwisy, które ogarniają Giulia/Stelvio. Poprzedniczkę - 159 sewisowalem w Irbisie i byłem zadowolony, rok temu byłem u nich zapytać o Giulię to nie byli jeszcze gotowi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar arturo132
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Stelvio 2.0 280+, Giulietta 1,6

Domyślnie

Cytat Napisał Don Fabrizio Zobacz post
    Słabo to zatem wygląda. Ciekawe czy są już jakieś niezależne serwisy, które ogarniają Giulia/Stelvio. Poprzedniczkę - 159 sewisowalem w Irbisie i byłem zadowolony, rok temu byłem u nich zapytać o Giulię to nie byli jeszcze gotowi.

Ja w Irbisie robię Stelvio. Jedyny problem będzie jeżeli masz młodszy rocznik tzn 2018 i blokadę SGW.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał arturo132 Zobacz post
    Ja w Irbisie robię Stelvio. Jedyny problem będzie jeżeli masz młodszy rocznik tzn 2018 i blokadę SGW.
    No widzisz, czyli już ogarnęli. Mam 2018 jeszcze bez SGW szczesliwie. Coś poważniejszego u nich robiłeś?