...albo Fiat. Podobno TomTom Fiat po wsadzeniu do Alfy pokazuje logo Alfa Romeo.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jeszcze 10 minut dywagacji i pojde do garazu sprawdzic co jest pod tym plastikiem![]()
To jest dla mnie jasne.
Tylko jeśli TT nie ma żadnych dodatkowych funkcji poza standardowymi, to ten cały interfejs to prawdopodobnie po prostu zwykłe USB do samego zasilania a sterowanie z kierownicy odbywa się przez Blue&Me za pośrednictwem bluetooth.
Może posiadacze TT sprawdzą w dokumentacji czy gniazdo to zwykłe USB, czy coś jest jeszcze przesyłane po kablu? Z tego co wiem standardowe ładowarki i inne akcesoria pasują. Przecież jakoś trzeba podpiąć to do kompa by zaktualizować mapy.
Ostatnio edytowane przez Sierek ; 01-02-2011 o 22:23
TomTom oprocz podstawowych funkcji posiada jeszcze taki bajer jak ecoDrive inforeszte sprawdzę jutro.
Co do samego gniazda wydaje mi sie że jest to tylko zasilanie bo wszystkie informacje wysyłane są pomiędzy TT a blue&me poprzez bluetooth.
Jak jest My Port pod tomtoma to schowka nie ma na 1000%.
Ostatnio edytowane przez deryl ; 01-02-2011 o 23:08
Skoro jedno wyklucza drugie to brałbym schowek. Pokombinowałbym tak aby otwierając go podnosiła sie navi. A pewnie kwestia czasu aż pojawi się więcej aplikacji skojarzonych z interfejsami EOBD np. na windows CE. Wtedy można sobie tam oglądać wszystko i zrobić dodatkowa tablicę przyrzadów a i przy pobieżnej diagnostyce będzie pomocne.
Ostatnio edytowane przez metan ; 01-02-2011 o 23:53