Strona 20 z 204 PierwszyPierwszy ... 10111213141516171819202122232425262728293070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

mugler
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Ta dziura to samo gniazdo czy też coś do mocowania? Da się tam wpiąć inny sprzęt np. PDA z Automapą?
    To jest interfejs dedykowany dla jednego konkretnego urządzenia portable marki TomTom (do nabycia w salonie Alfa Romeo)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

...albo Fiat. Podobno TomTom Fiat po wsadzeniu do Alfy pokazuje logo Alfa Romeo .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Wiązka pewnie jest, gorzej z "dziurą"... Gniazdo nie jest w miejscu schowka tylko sporo bliżej kierowcy.
    tak jak pisalem, caly plastik do wymiany: nawiewy (w jednym kawalku z ramka i dnem schowka), klapka schowka.
    Jesli dobrze sie przyjrzalem w salonie, to robisz "klik", wyciagasz jeden plastik a potem klik i wciskasz nowy.

dwilk
    Gość

Domyślnie

Jeszcze 10 minut dywagacji i pojde do garazu sprawdzic co jest pod tym plastikiem

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał mugler Zobacz post
    To jest interfejs dedykowany dla jednego konkretnego urządzenia portable marki TomTom (do nabycia w salonie Alfa Romeo)
    To jest dla mnie jasne.
    Tylko jeśli TT nie ma żadnych dodatkowych funkcji poza standardowymi, to ten cały interfejs to prawdopodobnie po prostu zwykłe USB do samego zasilania a sterowanie z kierownicy odbywa się przez Blue&Me za pośrednictwem bluetooth.
    Może posiadacze TT sprawdzą w dokumentacji czy gniazdo to zwykłe USB, czy coś jest jeszcze przesyłane po kablu? Z tego co wiem standardowe ładowarki i inne akcesoria pasują. Przecież jakoś trzeba podpiąć to do kompa by zaktualizować mapy.
    Ostatnio edytowane przez Sierek ; 01-02-2011 o 22:23

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    Schowka brak.
    Jak oglądałem jedną julkę (bazową sądząc po cenie) to nie miała navi ale schowek jak najbardziej był. Umieszczenie tam swojej navi + podprowadzenie przewodów to chyba łatwa sprawa. A ktoś na forum się dobierał przez schowek do radia.

deryl
    Gość

Domyślnie

To jest dla mnie jasne.
    Tylko jeśli TT nie ma żadnych dodatkowych funkcji poza standardowymi, to ten cały interfejs to prawdopodobnie po prostu zwykłe USB do samego zasilania a sterowanie z kierownicy odbywa się przez Blue&Me za pośrednictwem bluetooth.
    Może posiadacze TT sprawdzą w dokumentacji czy gniazdo to zwykłe USB, czy coś jest jeszcze przesyłane po kablu? Z tego co wiem standardowe ładowarki i inne akcesoria pasują. Przecież jakoś trzeba podpiąć to do kompa by zaktualizować mapy.
    TomTom oprocz podstawowych funkcji posiada jeszcze taki bajer jak ecoDrive info reszte sprawdzę jutro.
    Co do samego gniazda wydaje mi sie że jest to tylko zasilanie bo wszystkie informacje wysyłane są pomiędzy TT a blue&me poprzez bluetooth.

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Jak oglądałem jedną julkę (bazową sądząc po cenie) to nie miała navi ale schowek jak najbardziej był. Umieszczenie tam swojej navi + podprowadzenie przewodów to chyba łatwa sprawa. A ktoś na forum się dobierał przez schowek do radia.
    Jak jest My Port pod tomtoma to schowka nie ma na 1000%.
    Ostatnio edytowane przez deryl ; 01-02-2011 o 23:08

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Skoro jedno wyklucza drugie to brałbym schowek. Pokombinowałbym tak aby otwierając go podnosiła sie navi. A pewnie kwestia czasu aż pojawi się więcej aplikacji skojarzonych z interfejsami EOBD np. na windows CE. Wtedy można sobie tam oglądać wszystko i zrobić dodatkowa tablicę przyrzadów a i przy pobieżnej diagnostyce będzie pomocne.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 01-02-2011 o 23:53

deryl
    Gość

Domyślnie

W dokumentacji nie sprawdzałem bo takowej nie znalazłem ale patrząc na uchwyt do tomtoma od spodu są tam tylko dwa styki więc to tylko zasilanie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

To co robi ta klapka za TomTomem na zdjęciu u góry?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS