Strona 20 z 27 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 266

Temat: Wahacze dolne Stenberg

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Vema ma 2 linie produktów - tanią i dobrą.
    W katalogu Vemy są 2 wahacze - identyczne wyglądem ale skrajnie różne pod względem jakości i ceny. Podkreślam , ze obydwa produkty pochodzą z oficjalnej dystrybucji - nie ma mowy o produktach podrabianych. Wahacz z aukcji jest z linii taniej i nie sprzedajemy ich w Autosklep24 bo zależy nam na opinii klientów. Jeśli ktoś sobie życzy możemy sprowadzić w cenie 190 PLN ale moim zdaniem lepiej wybrać Fasta ze względu na jakość i cenę.
    Vema z "dobrej" linii kosztuje 387 PLN - 10% dla klubu a więc absurdalnie drogo - lepiej kupić TRW.

Jak widzicie Vema prowadzi dosyć dziwną politykę która miesza w głowach klientom. Allegro nie jest niestety najlepszym żródłem informacji - wg opisów szyscy sprzedają najlepsze , najbardziej oryginalne , najbardziej wzmacnianie , naj , naj , naj....
    Ostatnio edytowane przez DamianS ; 10-07-2012 o 12:00

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

tego nie wiedziałem... aczkolwiek wszystko okaże się w "praniu"

cybervampir
    Gość

Domyślnie

Dołączę się do tematu bo coś czuję, że niedługo trzeba będzie ponownie zająć się tematem wahaczy i spółki. Ja po doświadczeniu z Fastem, z przodu, na którym przejechałem rekordowe 24 tysiące kilometrów, postanowiłem przeszukać allegro i zainwestować w coś lepszego. Kupiłem na dół TRW i na górę DELPHI. Obecnie, po przejechaniu kolejnych 24 tys. km znowu coś tam słychać po stronie pasażera. Pojechałem do serwisu - stwierdzili że to końcówka drążka kierowniczego ( została więc wymieniona na MOOG ). Niemniej, hałas nie ustał, a objawia się tym, że przy skręconych kołach na nawet niewielkich wybojach słychać odgłos jakby był uszkodzony któryś z wahaczy. Gdy jadę na wprost, to przy wjechaniu w większą dziurę też słyszę takie dudnienie. Najgorsze jest to, że zarówno na szarpakach, jak i na podnośniku sprawdzane zawieszenie przednie według mechaników ( w tym diagnosty ) nie wykazuje żadnych! luzów. Wszystko ponoć jest sztywne - łączniki, wahacze górny i dolny, końcówka drążka po wymianie też się trzyma. Więc skoro wszystko jest git to co u diabła wywołuje ten odgłos??? Z jednej strony mam ochotę kupić nowy zestaw wahaczy na przód ale z drugiej - skoro się to trzyma to trochę szkoda przedwcześnie wydawać kasę... :/ Mam przed blokiem próg zwalniający. Jak na niego najeżdżam to słyszę skrzypienie ( choć nie zawsze ), jednak żadnego stukania ze strony przedniego zawiasu nie ma... ehhh bella bella...

Wujek_Staszek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cybervampir Zobacz post
    Dołączę się do tematu bo coś czuję, że niedługo trzeba będzie ponownie zająć się tematem wahaczy i spółki. Ja po doświadczeniu z Fastem, z przodu, na którym przejechałem rekordowe 24 tysiące kilometrów, postanowiłem przeszukać allegro i zainwestować w coś lepszego. Kupiłem na dół TRW i na górę DELPHI. Obecnie, po przejechaniu kolejnych 24 tys. km znowu coś tam słychać po stronie pasażera. Pojechałem do serwisu - stwierdzili że to końcówka drążka kierowniczego ( została więc wymieniona na MOOG ). Niemniej, hałas nie ustał, a objawia się tym, że przy skręconych kołach na nawet niewielkich wybojach słychać odgłos jakby był uszkodzony któryś z wahaczy. Gdy jadę na wprost, to przy wjechaniu w większą dziurę też słyszę takie dudnienie. Najgorsze jest to, że zarówno na szarpakach, jak i na podnośniku sprawdzane zawieszenie przednie według mechaników ( w tym diagnosty ) nie wykazuje żadnych! luzów. Wszystko ponoć jest sztywne - łączniki, wahacze górny i dolny, końcówka drążka po wymianie też się trzyma. Więc skoro wszystko jest git to co u diabła wywołuje ten odgłos??? Z jednej strony mam ochotę kupić nowy zestaw wahaczy na przód ale z drugiej - skoro się to trzyma to trochę szkoda przedwcześnie wydawać kasę... :/ Mam przed blokiem próg zwalniający. Jak na niego najeżdżam to słyszę skrzypienie ( choć nie zawsze ), jednak żadnego stukania ze strony przedniego zawiasu nie ma... ehhh bella bella...
    U mnie też łącznik był ok (nie stukał) ale skrzypiał (a niby TRW). Wychodziło jak zaczynałem bujać budą naciskając na błotnik z jednej strony albo na jakichś właśnie garbach. Wymieniłem i spokój.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar derebere
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD '99 105KM

Domyślnie

Cytat Napisał cybervampir Zobacz post
    Kolego a tuleje na stabilizatorze?

Wysłano z LG-P970 z użyciem Tapatalk

cybervampir
    Gość

Domyślnie Po wymianie...

Wszystko jasne... winne niezidentyfikowanych odgłosów były tuleje prawego górnego wahacza... Po wymianie tego elementu na nowy ( szarpnąłem się i kupiłem TRW, mam nadzieję że oryginał, bo kupowałem w zaprzyjaźnionym sklepie ) i hałas ustał! Tak swoją drogą cieszę się, że reszta zawiechy jest cała bo była kupowana na allegro i miała być markowa Poza tym wahaczem nie było na szczęście żadnych luzów, nawet łączniki się trzymają po przebiegu 26.000 km od wymiany

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał DamianS Zobacz post

. Allegro nie jest niestety najlepszym żródłem informacji - wg opisów szyscy sprzedają najlepsze , najbardziej oryginalne , najbardziej wzmacnianie , naj , naj , naj....
    Święte słowa.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bieniak
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    rosso 156 98r 1,8TS:)

Domyślnie

vema lepszej lini kosztuje 250zł wiem bo sam kupiłem na sporych rabatach bo -40% za tyle moge załatwić jak ktoś chce.Druga sprawa jak zaczyna pukać to na 99% tuleje na górnych wahaczach

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał bieniak Zobacz post
    vema lepszej lini kosztuje 250zł wiem bo sam kupiłem na sporych rabatach bo -40% za tyle moge załatwić jak ktoś chce.Druga sprawa jak zaczyna pukać to na 99% tuleje na górnych wahaczach
    A TRW na dzień dzisiejszy 340 pln za dolny i 230 pln za górny. Zakładasz i zapominasz o problemie.
    Wczoraj robiliśmy u naszej klientki w AR 147 amortyzatory, a wahacze miała wymieniane 4 lata temu, i nawet nie skrzypią.
    Oryginał to oryginał. Nic z tym nie można porównać.

P.S. Cena detaliczna w IC za dolny wahacz TRW to 549 pln, natomiast za wahacz górny 306 pln.
    Ostatnio edytowane przez Pablo. ; 05-09-2012 o 06:19
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał DamianS Zobacz post
    Vema ma 2 linie produktów - tanią i dobrą.
    W katalogu Vemy są 2 wahacze - identyczne wyglądem ale skrajnie różne pod względem jakości i ceny. Podkreślam , ze obydwa produkty pochodzą z oficjalnej dystrybucji - nie ma mowy o produktach podrabianych. Wahacz z aukcji jest z linii taniej i nie sprzedajemy ich w Autosklep24 bo zależy nam na opinii klientów. Jeśli ktoś sobie życzy możemy sprowadzić w cenie 190 PLN ale moim zdaniem lepiej wybrać Fasta ze względu na jakość i cenę.
    Vema z "dobrej" linii kosztuje 387 PLN - 10% dla klubu a więc absurdalnie drogo - lepiej kupić TRW.

Jak widzicie Vema prowadzi dosyć dziwną politykę która miesza w głowach klientom. Allegro nie jest niestety najlepszym żródłem informacji - wg opisów szyscy sprzedają najlepsze , najbardziej oryginalne , najbardziej wzmacnianie , naj , naj , naj....
    Z tą Vemą to jest porażka. Myślałem, że wahacz za 200 zł to dobra alternatywa dla TRW który kosztuje ok 400 zł. (ew. allegro 350 z brakiem pewności oryginalności), a niby lepsza Vema jest w tej samej cenie. Właśnie przeglądam autosklep i rzeczywiście jest vema za tyle samo co trw. Co za polityka niby ktoś kupuje Veme za 400 zł?
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.