Strona 20 z 32 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 316

Temat: Miłośnicy Alfa Romeo Wałbrzych i okolice.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Alfa Rome 156 Crosswagon Q4

Domyślnie

Byłem w Perfect Servis ostatnio i nie chcąc robic im czarnego PR'u po jednej wizycie... kilka faktow:

1. Nie mozesz wejsc popatrzec jak mechanik pracuje - siedzisz za szyba i patrzysz jak metr od Ciebie ....mechanik sobie dłubie w twoim aucie. Mimo grzecznej prosby - NIE DA SIE...

2. Jak zakladal mi z powrotem osłonę, to wsadzał ją na sile odwrotnie, po czym nazajutrz zauważyłem ze zgubił jeden sworzeń mocujący.

Już pierwszy argument przesądził ze tam nie wrócę.

Nie oczekuję od mechaników ze będą się grzecznie uśmiechac i będzie pachniec kwiatkami, ale jak facet nie może sobie popatrzec jak mu grzebią w furze...to ja dziękuję.

Użytkownik Ogier Avatar pablop
    Mieszka w
    Mieroszów
    Auto
    159 Sportwagon 1,9JTDm 2006r

Domyślnie

[QUOTE=Jacob-;1080624]Byłem w Perfect Servis ostatnio i nie chcąc robic im czarnego PR'u po jednej wizycie... kilka faktow:

1. Nie mozesz wejsc popatrzec jak mechanik pracuje - siedzisz za szyba i patrzysz jak metr od Ciebie ....mechanik sobie dłubie w twoim aucie. Mimo grzecznej prosby - NIE DA SIE...

Z życia wzięte:
    Miałem problem z wentylatorem chłodnicy, włączałem zapłon i od razu wentylator startował na najwyższych obrotach, czasami przestawał ale jak włączyłem klimę to wentylator dalej zasuwał jak wściekły. Oddałem do ASO Fiata na ludowej w Wałbrzychu, Pojechałem tam po nocce na 8:00, obsługa miła, nawet bardzo. Zabrali auto do strefy mechaników i mogłem popatrzeć przez małą szybkę w drzwiach. Po ponad godzinie walki ze spaniem na poczekalni poszedłem do kierownika co dalej ... Kierownik poszedł do mechaników i po chwili pozwolił mi wejść porozmawiać z fachowcem. Okazało się że jeszcze nie zajęli się problemem wentylatora ponieważ próbują skasować błąd przepływki... Zaglądnąłem pod maskę i byłem w nie małym szoku jak zobaczyłem że FACHOWCY próbują od ponad godziny skasować błąd przepływki, która jest odłączona. Podpiąłem kostkę, skasowali błąd, wsiadłem w auto i pojechałem spać.

Cytat Napisał jurandw Zobacz post
    Czy możecie mi doradzić jakiegoś dobrego mechanika do Alfy w naszej okolicy ? (Wałbrzych,Jelenia itp)
    Mam do wymiany wnętrzności skrzyni (tarcza, docisk, wysprzęglik itd.), oraz strasznie głośno moja bella odpala.
    Potrzebuję kogoś naprawdę konkretnego, aby pojechać, zrobić, zapomnieć i cieszyć się z jazdy

W Wałbrzychu od jakiś 7lat oddaje auto zawsze do MOTO-ITAL na Żeromskiego i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.
    156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
    159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Pablop - a w jakichś silnikowych kwestiach myślisz że można im zaufać?

PS. Nie wiedziałem że jest jakiś alfaholik z mieroszowa

Mieszka w
    Mieroszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Aleks_K Zobacz post
    Pablop - a w jakichś silnikowych kwestiach myślisz że można im zaufać?

PS. Nie wiedziałem że jest jakiś alfaholik z mieroszowa
    Jak mam coś do zrobienia zawsze daję do nich, nigdy się jeszcze nie "przejechałem". Warsztat ma ojciec z synem i kilku pracowników, znają się na rzeczy. Ceny są rozsądne robocizny i części...(czasami kupowałem wahacze na Alledrogo, a u nich robocizna). Moim zdaniem warto im zaufać, jednak ilu ludzi tyle opinii.
    Przy 156 bywałem tam dosyć często, teraz to rozrząd i oleje... i niech tak zostanie hehe.

P.S.W Mieroszowie jest alfaholik odkąd kupiłem pierwszą Alfę - POZDRAWIAM
    Ostatnio edytowane przez pablop ; 17-02-2013 o 20:10

Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Wahacze itp to sobie wymieniam sam w garażu ale chyba mam problem z pierścieniami albo uszczelniaczami zaworowymi a że jestem totalnym amatorem to sam sobie z tym nie poradzę :/ A boje się wszelkich mechaników Wałbrzyskich ;P ale skoro tak polecasz to spróbuję się do nich udać

Pozdrawiam.

Mieszka w
    Mieroszów
    Auto

Domyślnie

Ja bym dał właśnie do MOTO-ITAL bo miałbym pewność że najpierw sprawdzą w czym problem, a nie u Pana JÓZKA który zacznie wymieniać wszystko i na końcu okaże się że problem dotyczył jakiejś pierdy. Możesz podjechać tam i z nimi pogadać, trzeba się tylko liczyć że to grubsza robota i mechanik jest uziemiony przy jednym aucie na kilka godzin...

P.S
    kiedyś w Celice znajomy (z Kuźnic) chciał wymienić mi uszczelniacze bez ściągania głowicy, ale dostał silnik w kartonie, auto odholowane, reszta gratów w bagażniku i za 3dni wyjechałem z garażu. Wiem że dalej tam jeszcze robi. Po tym szrocie powiedział że pierwszy i ostatni raz zabrał się za takie puzle i wcale mu się nie dziwie.

Na marginesie - w Wałbrzychu jak mam coś do zrobienia przy aucie to
    - elektronika Moto-Ital i czasami Sowa na wylocie z Noworudzkiej
    - zawieszenie, zbieżność Tulikowski Poniatów
    - sprawy mechaniczne Moto-Ital (i dawno już nie byłem u Pana Romka w Kuźnicach)

To są miejsca i ludzie, na których jeszcze się nie zawiodłem

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kamienna Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Witajcie, jestem z kamiennej góry, szykuje sie jakiś spot w okolicach?

Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Czekamy na odpowiednią pogodę, która póki co nie dopisuje :/ Wtedy na pewno informacja pojawi się w tym temacie Prawdopodobnie będzie to początek kwietnia.

Pozdrawiam.

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja tam myślę zrobić w kwietniu jakiegoś spota grill'owego, prawdopodobnie w Jedlinie bo tam mamy sprawdzoną miejscówkę w której już 2 razy na grilu się spotykaliśmy. Natomiast termin uzależniony oczywiście od pogody, początek kwietnia jest realny ale jeśli już to pierwszy weekend bo drugi weekend to Rajd Świdnicki Krause więc w tym czasie mi nie pasuje ;p

Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

No ja również liczę na pierwszy weekend bo w drugi też będę na rajdzie co do grilla - dla mnie bomba