Strona 20 z 54 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Tak podłączyłem zasilanie przez iso bezpośrednio z akumulatora... Napęd kręcił cały czas, cały czas sie świecił itd ale nie przesyłał sygnału na ekran isc tak jak to robił napęd fabryczny

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

To musze jeszcze sprawdzic czy na tej rozpisce sa podane piny w gniezdzie czy we wtyczce bo wtedy wyjdzie inna kolejnośc, ze pierwszy pin bedzie z prawej strony a nie z lewej

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

a tak na marginesie to może henekl się wypowie cokolwiek w temacie skoro to u niego działa. Czy to jakis problem bo juz nie wiem??? bo narazie to jest na zasadzie ja coś wykombinowałem, pooglądajcie sobie i pozazdroście a i tak wam nie powiem co i jak... jest 9 stron tematu i wielkie g... z tego wynika

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

cyt "Właśnie wróciłem z pracy no i zaczynam ; nic nie trzeba przerabiać w ICS ,masz wszystko co było, żadna zmiana softu wciskasz przycisk mapa i masz nawigację po za tym masz komendy głosowe i nie musisz patrzeć na ekran .
    Do istniejącej nawigacji założyłem inny czytnik .
    Kupiłem kompletną nawigację vdo Dayton MS 5000 – dlaczego ; ponieważ jest to komputer na płyty CD w dodatku obsługiwany pilotem w skład nawigacji wchodzi okablowanie pilot stacja dokująca i monitor .
    Ja wykorzystałem do nawigacji komputer pilota i układ do pilota ( tyle potrzeba kupić ).
    Zajęło mi to trzy miesiące aby wszystko uruchomić i przetestować po prostu rewelacja , chcę zrobić adapter przelotkę żeby każdy mógł podłączyć sobie sam nawigację koszt około 200 zł bez zarobku i nie zamierzam na tym zarabiać jak uważają niektórzy na forum .
    Teraz zalety ;
    1.obsługa nawigacji jest z pilota nie musisz sięgać ręką do gałek .
    2. masz wszystkie mapy do pobrania za darmo .
    3. możesz dokupić TMC do omijania zablokowanych dróg działa za granicą i w dużych miastach
    4. możesz dokupić poszczególne części pilot 60 zł kabel 100 zł , cała nawigacja nowa 1 tyś zł .
    5 mapa pokazuje w kolorze drogi boczne , stacje bęzynowe , hotele ,biblioteki , itd. .
    Teraz wady ;
    1. brak języka polskiego i lektora , ( ale też będzie za niedługo )
    2. w obecnej chwili montaż zajmuje około 10 godzin na pająka .
    3. mały otwór przy lewarku zmiany biegów ( widać na zdjęciu 0040 2 )
    4 musisz mieć na wyposażeniu nawigację ."

Może chodzi o podłączenie układu do pilota a nie całego wyświetlacza albo trzeba znaleźć miejsce w daytonie dla sygnału z miejsca 2 (niebiesko-czerwony przewód) wychodzącego z czarnej kostki w ISC - KL30G_NAVI Control for navigation. Nie jestem elekronikiem zatem nawet nie wiem co to jest za sygnał. Podobnie sytuacja z TxD i RxD.... może dla nich trzeba też znaleźć miejsce bo jak dotąd sygnał jest przesylany do navi fabrycznej i z powrotem a to jasno informuje że sterowanie nie zostało przeniesione do VDO...

Kayrol
    Gość

Domyślnie

i jak? jakieś nowe wieści ? coś ruszyło ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Jak ruszy to będzie Narazie czekamy, cierpliwości... :>>

Pzdr. B-ski

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Dalej stoję w miejscu... Wczoraj bawiłem się z sygnałem sterującym KL30GNAVI control signal ale to też nie pomogło. Jeden plus albo minus że już navi fabryczne nie kręci bo oczywiste nie ma sygnału. Mam jeszcze nadzieję że kiedy podłącze odbiornik pilota coś drgnie ale nie spodziewam się wiele. Tak czy inaczej czekam na miernik bo nie wiem który kabel jest od czego w układzie wymontowanym z ekranu, jak sprawdzę to oczywiście napisze.

Wczoraj znów próbowałem się dodzwonić pod numer wskazany przez henkela ale niestety nie odbiera Wychodzi że navi w naszych autach to tajemnica porównywalna z Atlantydą bo "najlepsze roczniki sześćdziesiąte" milczą jak grób. A może dalej biorą nas na przetrzymanie a w domu z plastiku po butelkach odlewają końcówki, zarabiają przewody i tylko czekać jak na allegro będą dostępne do sprzedaży :mrgreen: Jednym słowem ŻENADA!!!

P.S. Ruszyło tylko tyle że znów mam dźwięk z radia - podczas wymontowywania ISC zapomniałem podłączyć kostki głośnikowej ale to jest mało ważne przy naszym problemie z navi.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    Jak ruszy to będzie Narazie czekamy, cierpliwości... :>>

Pzdr. B-ski
    sprawa juz była zakończona 16-05-08 czyli data początków tego tematu. Więc i tak cierpliwośc nic nie daje.

henekl
    Gość

Domyślnie

Bardzo cieżko jest mi określć dlaczego kolega nie odpowiada na Wasze telefony, poniewaz sam od jakiegoś czasu nie moge się z nim skontaktować telefonicznei i osobiście. Postaram sie jednak zrobić wszystko co w mojej mocy i pomóc Wam w rozwiązaniu problemu. Podczas wysyłania postu z numerem telefonicznym, obecny przymnie w/w kolega obiecał zrobienie 10 szt. przejściówek w ciągu dwóch tygodni. Liczmy wiec na jak najszybszy kontakt z jego strony...
    Poniewaz wszystkie dostepne przeze mnie materialy posiada właśnie on ciężko jest mi teraz napisać coś więcej.
    Licze na wyrozumiałość.
    Pozdrawiam henekl.

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Dobra to podpowiedz nam tak ogólnikowo
    1. Czy w bagażniku masz tylko i wyłącznie napęd Daytona czy również navi fabryczne?
    2. Czy układ odbiorczy od pilota podłączałeś pod wtyczkę fabryczną czy normalnie do przewodów Daytona?
    3. Od czego są odpowiedzialne przewody dwu-kolorowe wychodzące z białego gniazda na odwrocie ISC a dochodzące do wtyczki w bagażniku?

Z Twoich odpowiedzi wychodzi że nic poza układem pilota, pilotem, czytnikiem i ewentualnie stacją dokującą nie jest potrzebne zatem jeśli to nie problem to zrób zdjęcie twojego "pajączka", opisz kolory kabli a ja pobawię się resztą ponieważ na dokumentację możemy się nie doczekać....

kto będzie chciał gotowe i bez zbędnej roboty to uzbroi się w cierpliwość i poczeka na przejściówki, natomiast niecierpliwcy pójdą ze schematem i będą lutować, skręcać i izolować :mrgreen: